Η διακοπή των πρωταθλημάτων στην ατζέντα της συνάντησης Κοντονή - Τσίπρα

Με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και συζήτησαν την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά και τα θλιβερά επεισόδια τόσο στο ντέρμπι των «αιωνίων» την Κυριακή όσο και στη συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λίγκα την Τρίτη.

Ο κ. Κοντονής θα έχει συνάντηση το μεσημέρι

με τους προέδρους της ΕΠΟ, της Σούπερ Λιγκ και τη Football League, προκειμένου να τους ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ στις 17:00 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον ΠΣΑΠ.

Στις 14:30 στη Βουλή ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Στ. Κοντονής ξεκαθάρισε πως «η Πολιτεία δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και θα λάβει μέτρα για την πάταξη της βίας στα γήπεδα». Ερωτηθείς εάν θα προχωρήσει η διακοπή των πρωταθλημάτων, απάντησε: «Όλα τα εξετάζουμε».

Ακόμη ξεκαθάρισε ότι την επόμενη σεζόν δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα, αν δεν εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

«Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν στα γήπεδα, αυτά που συνέβησαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας ξεπέρασαν κάθε όριο» είπε ο υφυπουργός, ενώ σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λιγκ είπε ότι η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί και διερωτήθηκε «ποιο το μήνυμα στην κοινωνία όταν οι διοικούντες στο ποδόσφαιρο συμπεριφέρονται έτσι».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι η Πολιτεία «δεν έχει δυνατότητα να επέμβει πειθαρχικά στις ομάδες που εμφανίζονται να παρανομούν», λέγοντας πως «όλο αυτό το κομμάτι είναι στην πειθαρχική δικαιοδοσία της Αρχής που διοργανώνει το πρωτάθλημα».

Τη θέση του κ. Κοντονή περί διακοπής των διοργανώσεων στηρίζει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Η διακοπή των πρωταθλημάτων στην ατζέντα της συνάντησης Κοντονή - Τσίπρα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα