Η απάντηση της ΕΡΤ στην… τουρκοκρατία των ιδιωτικών καναλιών!

Με βραβευμένες ξένες σειρές απαντάει η δημόσια τηλεόραση στην… τουρκοκρατία των ιδιωτικών καναλιών!

Τις καλύτερες ευρωπαϊκές σειρές, που έσπασαν τα ρεκόρ τηλεθέασης και σάρωσαν τα βραβεία σε όλο τον κόσμο, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν από τον Οκτώβριο οι Έλληνες τηλεθεατές, αποκλειστικά στη Δημόσια Τηλεόραση.

Σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική, το κοινό διχάζεται και οι κριτικοί αναρωτιούνται: ποια είναι η καλύτερη σειρά εποχής για το 2012; Η απάντηση έρχεται τον Οκτώβριο, μέσα από το νέο πρόγραμμα της ΝΕΤ.

BORGEN:

ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Πολιτική σειρά παραγωγής Δανίας (DR – Danish Broadcasting Corporation)

1ος και 2ος κύκλος, 10 επεισοδίων έκαστος

Η μεγάλη δανέζικη σχολή επιστρέφει με μια εξαιρετική σειρά για την πολιτική και την εξουσία, μεταφέροντας τη μαγεία του κινηματογράφου στη μικρή οθόνη.

Η πολιτική σειρά που έγινε πρώτο θέμα στον Λευκό Οίκο και τη Downing St., ρίχνει φως στους σκοτεινούς διαδρόμους της εξουσίας, εκεί που η πολιτική γίνεται δράμα και οι πρωταγωνιστές της κεντρικής σκηνής απειλούνται από τους «κομπάρσους». Μια σειρά για τα πολιτικά πάθη, που μάγεψε κοινό και κριτικούς, προκαλώντας … φανατισμό στην τηλεθέαση!

Κεντρικό πρόσωπο είναι η Brigitte Nyborg, μια φιλόδοξη νεαρή πολιτικός, η οποία καταφέρνει να εξασφαλίσει μια περίλαμπρη νίκη για το κόμμα της και να αναρριχηθεί στον πρωθυπουργικό θώκο. Έρχεται έτσι αντιμέτωπη με την πολιτική ίντριγκα, προσπαθώντας καθημερινά να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τη σκοτεινή πλευρά της εξουσίας και τους ανθρώπους που την περιστοιχίζουν.

Στην ομάδα των στενών συνεργατών της ξεχωρίζουν ο κυνικός σύμβουλος επικοινωνίας Kasper και η δημοσιογράφος Katrine, που δουλεύει μεθοδευμένα για τη δημόσια εικόνα της  Brigitte.

Σκηνοθεσία: Mikkel Nørgaard, Annette K. Olesen, Louise Friedberg, Rumle Hammerich, Søren Kragh-Jacobsen, Jannik Johansen, Jesper W. Nielsen
Σενάριο: Jeppe Gjervig Gram, Adam Price, Tobias Lindholm
Παραγωγή: Camilla Hammerlich

Πρωταγωνιστούν: Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen, Johan Philip Asbæk, Mikael Birkkjær, Freja Riemann, Emil Poulsen, Thomas Levin, Søren Malling, Christoph Bastrup, Anders Juul, Benedikte Hansen, Lisbeth Wulff, Morten Kirkskov, Lars Knutzon, Søren Spanning, Kasper Lange, Iben Dorner, Peter Mygind, Bjarne Henriksen, Dar Salim, Ole Thestrup, Patricia Schumann, Ole Dupont

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

(PARADE’S END)

Σειρά εποχής έξι επεισοδίων, συμπαραγωγής BBC – HBO

Ο διακεκριμένος σεναριογράφος Sir Tom Stoppard και η σκηνοθέτις Susanna White μεταφέρουν στη μικρή οθόνη μια ιστορία αγάπης και προδοσίας στην Αγγλία των αρχών του 20ου αιώνα. Αθωότητα και προδοσία, οι απαρχές του φεμινισμού και το τέλος του παλαιού κόσμου, σε μια κοινωνία που η ηθική, οι σχέσεις και οι ιδέες αλλάζουν ριζικά.

Ένα ερωτικό τρίγωνο αναπτύσσεται τις παραμονές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου: ο Christopher, ένας Άγγλος αριστοκράτης είναι παντρεμένος με την όμορφη αλλά σκληρή

Keywords
Τυχαία Θέματα