Η Paros Jazz Academy έρχεται στο Πάρκο Πάρου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Paros Jazz Academy έρχεται στο Πάρκο Πάρου και το υπαίθριο αμφιθέατρο Αρχίλοχος την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 στις 21:30 με το Jasser Haj Youssef Quartet για μία βραδιά Oriental jazz.

Η βραδιά υπόσχεται πολλά, με τον δεξιοτέχνη της βιόλας d’amore, Jasser Haj Youssef να υφαίνει ένα μελωδικό πέπλο με ήχους  Oriental jazz κάτω από τον καλοκαιρινό Παριανό νυχτερινό ουρανό. Η τέλεια γνώση του κλασικού αραβικού και παραδοσιακού

ρεπερτορίου και οι γνώσεις του στη μουσικολογία τον καθιστούν έναν από τους πιο ελπιδοφόρους εκφραστές της νέας γενιάς των Aράβων μουσικών. Μαζί του θα παίξουν οι διάσημοι μουσικοί Gaël Cadoux  στο πιάνο, Arnaud Dolmen τύμπανα και Gwo Ka και ο MarcBuronfosse στο ακουστικό μπάσο. «Τέσσερις μουσικοί μέσα στο πλήθος, κάτω από ένα κομμάτι μπλε ουρανού». Το Jasser Haj Youssef Quartet θεωρεί τον εαυτό του ένα σύμβολο δεκτικότητας προς όλα τα είδη μουσικής. Ψαλμωδίες της Ανατολής,  κραδασμοί της ψυχής, του σώματος … έκστασης… μουσική που μεταφέρει μπαρόκ πινελιές σε ανθόσπαρτες ακτές της τζαζ.

Το Φεστιβάλ στο Πάρκο Πάρου, από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο, προωθεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και τοπικές πρωτοβουλίες, ενθαρρύνει την πολιτιστική και οικολογική συνείδηση και υποστηρίζει τη συλλογική και εθελοντική συμμετοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα