Η Mail On Sunday απολογείται και αποζημιώνει γαλλική τράπεζα

Δεύτερη απολογία προς τη γαλλική τράπεζα Société Générale δημοσίευσε χθες η βρετανική Mail On Sunday για ρεπορτάζ της του περασμένου Αυγούστου στο οποίο υποστήριζε ότι η τράπεζα αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες λόγω της έκθεσης της στο ελληνικό χρέος.

Η εφημερίδα είχε ήδη δημοσιεύσει μια απολογία δύο μέρες μετά την πρώτη δημοσίευση του επίμαχου

ρεπορτάζ στις 7 Αυγούστου του 2011 αλλά χθες έκανε την εμφάνιση της και δεύτερη εκδοχή στην οποία ανακοινώνει ότι συμφώνησε να πληρώσει αποζημίωση στην τράπεζα.

Η χθεσινή απολογία της εφημερίδας είχε ως εξής: «Στις 7 Αυγούστου 2011, αναφέραμε σε ρεπορτάζ μας ότι η Société Générale αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες λόγω της έκθεσης της στο ελληνικό χρέος και ότι η γαλλική κυβέρνηση βρισκόταν σε επιφυλακή για τη διάσωση της τράπεζας. Παραδεχόμαστε ότι αυτό ήταν αναληθές: η τράπεζα δεν αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, ούτε ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας ούτε αναμενόταν η διάσωση της από τη γαλλική κυβέρνηση. Ζητήσαμε συγγνώμη από την τράπεζα και συμφωνήσαμε να πληρώσουμε αποζημίωση».

Ο Guardian είχε αναφέρει τον περασμένο Νοέμβριο ότι η Société Générale δεν ήταν «ικανοποιημένη» από την αρχική απολογία, η οποία όπως σημείωνε ήταν «δύσκολο να τη βρεις» στην ιστοσελίδα και δεν είχε δημοσιευθεί στην έντυπη έκδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα