Γιατί η Μέρκελ υποστηρίζει τον έλληνα πρωθυπουργό;

Στήριξη… στον Έλληνα πρωθυπουργό έδωσε η κα Μέρκελ με τις δηλώσεις της όπου εκφράζει… το σεβασμό της για τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα τονίζοντας πως «οι αλλαγές είναι σημαντικές». Αναφερόμενη στο πρωτογενές πλεόνασμα, είπε πως «αρκετοί στην τρόικα δεν πίστευαν ότι η Αθήνα θα το

επιτύχει, αλλά παρ’ όλα αυτά, επιτεύχθηκε». Σήμερα η κα Μέρκελ θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος επισκέπτεται το Βερολίνο.

Μιλώντας στο οικονομικό συνέδριο της Sueddeutsche Zeitung στο Βερολίνο, όπου πρόκειται να μιλήσει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, η κα Μέρκελ χαρακτήρισε… «απολύτως άξιες θαυμασμού» τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. «Ξέρω ότι μπορεί κανείς να πει πως πολλά δεν είναι όπως τα σκεφτόμασταν, αλλά η αλλαγή είναι σημαντική» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα τονίζοντας: «Πολλοί στην τρόικα δεν το περίμεναν, αλλά η Αθήνα το πέτυχε και για αυτό έχω τεράστιο σεβασμό». Υπογράμμισε παράλληλα ότι η οικονομική βοήθεια του Βερολίνου «συνδέεται πάντα με προσπάθειες που πρέπει να κάνουν τα κράτη που την λαμβάνουν». Η καγκελάριος υποστήριξε επίσης πως οι πρώτες επιτυχίες της ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι εμφανείς, παραπέμποντας στην έξοδο της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. «Και η κατάσταση στην Πορτογαλία εξελίσσεται θετικά» είπε.

΄Εφτιαξε… κλίμα η κα Μέρκελ στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού λέμε εμείς…

Έχουν ήδη δημιουργηθεί πολλές προσδοκίες από το δείπνο των δύο ηγετών με τους Έλληνες αξιωματούχους να τονίζουν ότι θα είναι πολύ σημαντικό για τις μελλοντικές εξελίξεις …με την τρόικα!

Ίδωμεν…

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα