Για ένα καπρίτσιο Γερμανοί και Ντράγκι απειλούν με νέα Lehman Brothers την παγκόσμια οικονομία

Υπόλογοι σε περίπτωση ασφυξίας της Ελλάδας μετά την ομιλία Τσίπρα

Το συμπέρασμα από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα σήμερα το βράδυ στη Βουλή είναι ένα και σαφές: σε περίπτωση που οι Γερμανοί σε συνεργασία με τον επικεφαλής της ΕΚΤ

Μάριο Ντράγκι οδηγήσουν την Ελλάδα σε «ασφυξία» θα πρέπει να απολογηθούν στην παγκόσμια κοινή γνώμη για τις ανυπολόγιστες συνέπειες της απόφασής τους και κυρίως να εξηγήσουν συγκεκριμένα, δηλαδή πρακτικά και κωδικοποιημένα ποια ανάγκη την επέβαλε! Με άλλα λόγια θα πρέπει να εξηγήσουν συγκεκριμένα τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να τιμωρήσουν την Ελλάδα. Διότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης – εξαιρετικά συνετή, όπως την περιέγραψε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς δηλαδή να μοιράσει ούτε μία παροχή, δεν επηρεάζει στο ελάχιστο το ευρωπαϊκό οικονομικό στάτους… Αντίθετα, σε περίπτωση «ασφυξίας» με ευθύνη των Γερμανών, θα πρέπει οι ευρωπαίοι να απολογηθούν για τις συνέπειες της απόφασής τους στο κίνδυνο που θα θέσουν την παγκόσμια οικονομία!

Ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο σήμερα το βράδυ όσο όμως και από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, με εύσχημο τρόπο και σε συνθήκες πραγματικής διαπραγμάτευσης – κατά κοινή ομολογία, έχει αφήσει πάμπολλα «παράθυρα» ανοιχτά, φανερώνοντας την πρόθεσή του να βρεθεί κοινό πλαίσιο συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους. Και αντίθετα η Γερμανία επιμένει σε μια αδιέξοδη λογική, τη λογική τού τσαμπουκά, δηλαδή χωρίς επιχειρήματα μόνο και μόνο για εγωιστικούς λόγους να στραπατσάρει την Ελλάδα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία και σοβαρό ενδεχόμενο τον κίνδυνο να ζήσουμε ξανά μια νέα κατάρρευση τύπου Lehman Brothers!

The post Για ένα καπρίτσιο Γερμανοί και Ντράγκι απειλούν με νέα Lehman Brothers την παγκόσμια οικονομία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα