Γάλλοι αστυνομικοί κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό Καναδής τουρίστριας

Προκαταρκτικές κατηγορίες επιβλήθηκαν σε δύο αστυνομικούς της επίλεκτης μονάδας δίωξης εγκλημάτων μετά την καταγγελία 34χρονης Καναδής τουρίστριας ότι την βίασαν ομαδικά στο αρχηγείο της υπηρεσίας κοντά στον Σηκουάνα.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην Αστυνομία με τους ίδιους τους αξιωματικούς να αρνούνται τις κατηγορίες.

Η Καναδή τουρίστρια κατήγγειλε ότι γνώρισε τέσσερις αξιωματικούς της επίλεκτης μονάδας δίωξης εγκλημάτων της αστυνομίας σε μία παμπ στη συνοικία Σεν Μισέλ το βράδυ της Τρίτης και συμφώνησε να επισκεφθεί το αρχηγείο τους που βρίσκεται κοντά στον Σηκουάνα.

Όταν έφθασαν εκεί, η Καναδή καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί της πρόσφεραν ουίσκι και στη συνέχεια την βίασαν μέσα σε ένα γραφείο.

Βάσει της γαλλικής νομοθεσίας, οι προκαταρκτικές κατηγορίες δεν οδηγούν απαραίτητα σε δίωξη, όμως ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι εάν οι δύο αξιωματικοί κριθούν ένοχοι «θα αντιμετωπίσουν τις πλήρεις συνέπειες», όπως μεταδίδει το δίκτυο France 24.

Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες που έχουν προκαλέσει σοκ στην αστυνομία.

Ένας εξ αυτών παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με την 34χρονη τουρίστρια αλλά υποστηρίζει ότι ήταν με τη συγκατάθεσή της.

Οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, όμως ο ένας τέθηκε στο ενδιάμεσο καθεστώς του «βοηθητικού μάρτυρα» -γκρίζα ζώνη στη γαλλική νομοθεσία που κυμαίνεται μεταξύ απλού μάρτυρα και ατόμου που εν δυνάμει αντιμετωπίζει δίωξη.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα