Φάκελος με δηλητήριο εστάλη στον Ομπάμα

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο υποδοχής της αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου από την ανακάλυψη επιστολής που περιείχε μια «ύποπτη ουσία» – πιθανότητα ρικίνη – και η οποία είχε παραλήπτη τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Μια δεύτερη επιστολή με παραλήπτη έναν γερουσιαστή βρέθηκε νωρίτερα σε αντίστοιχο κέντρο διαλογής αλληλογραφίας της Γερουσίας και εστάλη για έλεγχο στα εργαστήρια του FBI.

Το γράμμα με παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα παρελήφθη από το κέντρο διαλογής της αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου, που

βρίσκεται εκτός του συγκροτήματος της προεδρικής κατοικίας, όπως ανέφερε η Μυστική Υπηρεσία, η ειδική αστυνομική υπηρεσία καθήκον της οποίας είναι η προστασία των προέδρων.

Τα κέντρα διαλογής αλληλογραφίας συστήθηκαν το 2001, μετά από μια σειρά αποστολών φακέλων που περιείχαν το βακτήριο του άνθρακα.

Οπως έγινε γνωστό από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), η ουσία που περιείχε ο φάκελος ήταν η τοξική ουσία ρικίνη, ένα ισχυρό και θανατηφόρο δηλητήριο. O φάκελος μεταφέρθηκε ωστόσο στο εργαστήριο της αστυνομίας για να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις.

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός μιας επιστολής με «ύποπτη ουσία» νωρίτερα σε κτίριο διαλογής αλληλογραφίας της Γερουσίας, όπου έσπευσε αμέσως η ομοσπονδιακή αστυνομία και προέβη σε ελέγχους αλλά και στη σύλληψη ενός υπόπτου ο οποίος ανακρίνεται. Και αυτή η ουσία εστάλη για αναλύσεις σε εργαστήρια της αστυνομίας, προκειμένου να εξακριβωθεί η σύνθεσή της.

Ο Εντουιν Ντόνοβαν, εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας ανακοίνωσε ότι το κέντρο διαλογής αλληλογραφίας που παρέλαβε την επιστολή με παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα δεν βρίσκεται στην ίδια περιοχή με τον Λευκό Οίκο και ότι η Μυστική Υπηρεσία συνεργάζεται με το FBI και την πολιτειακή αστυνομία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα