Ευρώπη και ευρώ δεν μπορεί να είναι τελεσίγραφα και φτώχεια

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μια θαρραλέα απόφαση – αναμφισβήτητα, υψηλού πολιτικού ρίσκου. Το δημοψήφισμα όμως, είναι απόλυτη έκφανση της δημοκρατίας, ούτε δειλία ούτε μετάθεση ευθυνών.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, μετά από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων και μια πρόταση προς τους θεσμούς που απείχε παρασάγγας από την πρόταση της Θεσσαλονίκης,

αλλά πρόδιδε σαφή διάθεση συνεννόησης, συνεργασίας και αμοιβαίων υποχωρήσεων… Αλλά και μετά από πέντε χρόνια ακραίας λιτότητας που γονάτισε τον ελληνικό λαό, σκόρπισε φτώχεια και δυστυχία… Αποφάσισε να απευθυνθεί στην κοινωνία με ένα ξεκάθαρο ερώτημα, αντί να υιοθετήσει τη βίαιη και απόλυτα καταστροφική συμφωνία για την Ελλάδα, το λαό της και την οικονομία της, που επιχείρησαν εν είδει τελεσιγράφου να επιβάλλουν οι δανειστές που τυγχάνει να είναι και εταίροι μας.

Η κυβέρνηση αρνήθηκε τη λογική του «game over», αρνήθηκε να συμφωνήσει στη διάλυση της μόνης ισχυρής ελληνικής βιομηχανίας που είναι ο τουρισμός (με τον τετραπλασιασμό του ΦΠΑ) προς όφελος άλλων χωρών και συμφερόντων, αρνήθηκε να υπογράψει το φαύλο κύκλο της λιτότητας.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έθεσε ένα ξεκάθαρο ερώτημα στον ελληνικό λαό, που δεν έχει καμία σχέση με το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, ή με το δίλημμα της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη, όπως επιθυμούν να ερμηνεύουν ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο ελληνικός λαός έχει επιλέξει Ευρώπη και για νόμισμα του το ευρώ. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένος να ζήσει σε συνθήκες φτώχειας και μόνιμης λιτότητας, όπως επιθυμούν να του επιβάλουν –μετά από πέντε χρόνια που ζει γονατιστός, συγκεκριμένοι κύκλοι της ΕΕ.

Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις και ΦΠΑ 23% στα τρόφιμα ή τα φάρμακα δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι δυστυχία και θάνατος. Επίσης μη φορολόγηση του Διαδικτυακού τζόγου που επιμένουν οι εταίροι, δεν είναι μεταρρύθμιση, αλλά εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από ανάσες, δουλειές και ανάπτυξη… Οι εκβιασμοί, τα τελεσίγραφα και η οικονομική ασφυξία… Δεν είναι ούτε δημοκρατία, ούτε αλληλεγγύη, ούτε Ευρώπη. Αυτό το μήνυμα καλείται να στείλει ο ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου σε όλες τις γωνιές του πλανήτη!

The post Ευρώπη και ευρώ δεν μπορεί να είναι τελεσίγραφα και φτώχεια appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα