ΕΡΤ: Νίκο Παππά μην κάνεις το μοιραίο λάθος των προκατόχων σου!

email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π.

Αν γνώριζαν το μοιραίο εκείνο βράδυ της 11ης Ιουνίου 2013 τι έγκλημα διέπρατταν Σαμαράς-Βενιζέλος, με το «μαύρο» της ΕΡΤ και την περιπέτεια 22 μήνες μετά που περνάει ο δημόσιος τηλεοπτικός φορέας, σίγουρα δεν θα είχαν πάρει μια τέτοια αψυχολόγητη και τραγική απόφαση.

Η περιπέτεια όμως της ΕΡΤ συνεχίζεται και μετά την

αλλαγή της κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο δημόσιος φορέας τείνει να γίνει το γεφύρι της Άρτας, «ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν».

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η περιδίνηση στην οποία έχει πέσει η νέα κυβέρνηση, δεν αφήνουν περιθώρια να ασχοληθεί πραγματικά και σε βάθος με ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της κοινωνίας μας, που είναι και ο καθρέφτης ενός λαού. Η ενημέρωση ψυχαγωγία και πολιτισμός, που περνάει μέσα από τον πρώτο δημόσιο τηλεοπτικό φορέα της χώρας. Την ΕΡΤ.

Παρά τις όποιες εξαγγελίες της παρούσας κυβέρνησης ως αντιπολίτευσης, περί άμεσης επαναλειτουργίας, έκανε το πρώτο λάθος, που σε αυτό ευθύνονται και οι απολυμένοι-εργαζόμενοι -αγωνιστές, αλλά και οι εντός ραδιομεγάρου εργαζόμενοι κατά την προσωπική μας άποψη.

Με δεδομένη την θέληση της επαναλειτουργίας και τη δυναμική που φαινόταν ότι είχε αναπτυχθεί για αλλαγή εξουσίας, θα έπρεπε να έχουν γίνει όλες εκείνες οι προεργασίες, ώστε την επόμενη των εκλογών η μέσα στην εβδομάδα μετά την ορκωμοσία η ΕΡΤ να είχε ανοίξει. Η διαδικασία επαναλειτουργίας της ΕΡΤ έπρεπε να είχε ξεκινήσει με την είσοδο των απολυμένων σε συνεργασία με το εντός ραδιομεγάρου προσωπικό, μετά και την εμπειρία της αυτοδιαχείρισης όλων σχεδόν των λειτουργιών της ΕΡΤ μέσω της ΕΡΤόπεν ΕΡΤ3 και διαδικτύου.

Η κυβέρνηση λοιπόν, αντί να ανοίξει άμεσα την ΕΡΤ, μέσα από παλινωδίες καθυστερήσεις και δισταγμούς άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Σήμερα δυο μήνες μετά την διακυβέρνηση και απροετοίμαστη, βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Αντέγραψε ένα νομοσχέδιο του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ, που εκπροσωπούσε ένα περιθωριακό κανάλι, και πάνω σε αυτό προσπαθεί να χτίσει κάτι καινούργιο. Αν όχι ουτοπικό, η ΕΡΤ θα μπει σε νέα περιπέτεια, μέσα από μεταβατικά στάδια και αποφάσεις, σε μια ρευστή πολιτική κατάσταση που κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί μετά από έναν χρόνο.

Ενώ υπήρχαν πολλοί και ανώδυνοι τρόποι να λειτουργήσει ο φορέας προτιμήθηκε ο πλέον δύσκολος και περίπλοκος με την αντιγραφή ενός νομοσχεδίου παρωδία. Αλλά έστω και με αυτό το σχέδιο νόμου, πριν μπει ο φορέας σε νέες περιπέτειες, με δυο τρεις απλές κινήσεις μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση.

Κύριε υπουργέ, κε Παππά μην κάνετε το μοιραίο λάθος των προκατόχων σας και με αυταρχικό τρόπο πάρτε αποφάσεις, αντίθετες με τις επιταγές των ανθρώπων που έχτισαν λειτούργησαν και λειτουργούν αυτόν τον κατεψυγμένο γίγαντα που λέγεται ΕΡΤ. Η ψυχή και η καρδιά του γίγαντα που θα του δώσει ζωή είναι αυτός ο κόσμος.

Είμαι σίγουρος, ότι έχει τόσα χαρίσματα και ψυχικές δυνάμεις αυτός ο κόσμος, που ακόμη και με ελάχιστες υλικές απολαβές μπορεί να κάνει το θαύμα. Ρίξε τον στο φιλότιμο και δώσε του τη δύναμη της δημιουργίας. Κάλεσε στο γραφείο σου όλα τα συνδικαλιστικά όργανα, τεχνικούς, διοικητικούς, δημοσιογράφους και όλους τους ενδιαφερόμενους και αυτοί θα σου βρουν λύσεις. Μέσα σε πνεύμα συνεργασίας, συναίνεσης και αλληλοσεβασμού η ΕΡΤ θα βρει το δρόμο της. Αυτός ο κόσμος είναι η κινητήριος δυναμή της.

Το δεύτερο που θέλω να πω μέσα από τις δικές μου εμπειρίες, είναι το πρόσωπο η τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την ανασυγκρότηση του φορέα, να μην προέρχονται από αυτά που θήτευσαν στην ΕΡΤ αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια. Δημιούργησαν τις δικές τους φατρίες, ίντριγκες τις οποίες άφησαν πίσω τους και τώρα θα συναντήσουν με τον ερχομό τους. Οι επιδόσεις τους ήταν άθλιες έως και καταστροφικές, από άγνοια και ασχετοσύνη.

Και το τρίτο που θέλω να πω είναι κύριε υπουργέ είναι ότι: στην κορυφή του διευθύνοντος συμβούλου, μην χρησιμοποιείτε καθηγητές και δημοσιογράφους. Όχι ότι δεν είναι ικανοί, αλλά γιατί δεν κάνουν σε μια τέτοια θέση. Ρίξτε μια ματιά στον ευρωπαϊκό αλλά και τον Ελληνικό τηλεοπτικό χώρο για να δείτε πόσοι καθηγητές και δημοσιογράφοι κατέχουν τέτοιες θέσεις. Η τηλεόραση, δεν είναι εφημερίδα περιοδικό, ραδιόφωνο η οποιοδήποτε άλλο έντυπο. Ο άνθρωπος που θα επιλέξετε να διοικήσει αυτόν τον κατεστραμμένο φορέα που λέγεται ΕΡΤ, έχει δεκάδες προβλήματα συμφέροντα, και ίντριγκες.

Για να επιβιώσει, όχι απλά πρέπει να γνωρίζει από διοίκηση, αλλά να έχει θητεύσει στη «μαφία και κόζα νόστρα!!!». Και σε ένα τέτοιο πρόσωπο, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα είναι δίπλα του. Η αποτυχία η επιτυχία της ΕΡΤ εξαρτάται από τις δικές σας αποφάσεις.

Στο χέρι σας είναι να γράψετε τη δική σας ιστορία. Ο χρόνος πάντως μετράει αντίστροφα για την επιτυχία. Την παροιμία :«Στη βράση κολλάει το σίδερο» που λέει ο λαός μας, δεν τη εκμεταλλευτήκατε αμέσως μετά τις εκλογές. Και αν κρίνω από τις δυο διοικήσεις που εξακολουθούν υπάρχουν στο ραδιομέγαρο. ΝΕΡΙΤ και ΔΤ-ΥΠΟΙΚ, Μάης, Γουγά και η ανανέωση των 450 συμβάσεων διμηνιτών από την διαχειρίστρια μέχρι και 31 Μαΐου, δεν βλέπω φως κύριε υπουργέ. Μάλλον την έχετε αφήσει στην τύχη της. Μακάρι να κάνω λάθος. Καλή τύχη στα ονειρά σας!

The post ΕΡΤ: Νίκο Παππά μην κάνεις το μοιραίο λάθος των προκατόχων σου! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα