ΕΡΤ «μαύρο» απολυμένοι – Νίκος Παππάς, Μαξίμου 1-3!

email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π.

Μετά την απόφαση της συγκυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά και των «συνεργατών» του να ανοίξουν την ΕΡΤ με νόμο σε ένα μήνα, μου ήρθε στο νου η πάνσοφη παροιμία του λαού μας: «Ζήσε «Μάη» μου να φας τριφύλλι».

Και καλά νάμαστε, το Μάη θα φάμε και τριφύλλι και σπαρτά θα έχουμε να θερίσουμε το θεριστή! Το πρόβλημα είναι, αν τα σπαρτά αυτά και τα στάχια, έχουν καρπούς η είναι

ζούφια και πάει στράφι η σοδιά! Η ΕΡΤ έκλεισε μέσα σε ένα βράδυ με μια παρανοϊκή απόφαση αφήνοντας στο δρόμο 2656 εργαζόμενους.

Εδώ και 20 μήνες που συμπληρώνονται σήμερα, 11-2-2015, τα 2/3 αυτών των απολυμένων σήκωσαν το σταυρό του μαρτυρίου και κράτησαν ζωντανή την ελπίδα και το όνειρο μέσα στην καρδιά τους για να του δώσουν και πάλι τη λάμψη που αξίζει σε έναν δημόσιο οργανισμό ενημέρωσης ψυχαγωγίας και πολιτισμού μέσα από την εντατική.

Το Ραδιομέγαρο και η ERTopen που δημιούργησαν οι απολυμένοι της ΕΡΤ είχε γίνει σημείο αναφοράς, συνάντησης αγωνιστών και φωνή διαμαρτυρίας όλων των Ελλήνων μαζί με την ΕΡΤ3 τους περιφερειακού ραδιοφωνικούς σταθμούς και το διαδίκτυο. Μαζί τους στον αγώνα και επικεφαλής, ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος δίνοντας μια μοναδική υπόσχεση! Μόλις αναλάβουμε την εξουσία, άμεσα θα ανοίξουμε την ΕΡΤ.

Την ίδια υπόσχεση έδιναν και όλα τα στελέχη και σημερινοί υπουργοί και η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Να θυμηθούμε ακόμη Λαφαζάνη, Βούτση , Στρατούλη, Κουρουμπλή, Βαλαβάνη, Χουντή, Σκουρλέτη, Δούρου και σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο. Φαίνεται όμως ότι τα όνειρα και η ελπίδα, κρατούν πολύ λίγο όταν αυτοί που υπόσχονται παίρνουν την εξουσία. Όχι ότι δεν θα ανοίξει η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ θα ανοίξει, αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνεται προσβάλλει τον αγώνα των απολυμένων και αγωνιζομένων της ΕΡΤ.

Και το θέμα δεν είναι οικονομικό. Είναι πρωτίστως ηθικό! Και ο κ. Παππάς έπρεπε να το γνωρίζει. Η ΕΡΤ έπρεπε να είχε ανοίξει άμεσα, σήμερα χθες, αύριο, ήταν ένας συμβολισμός υψίστης σημασίας, και για τα υπόλοιπα, νόμους κλπ, υπήρχε χρόνος. Ενώ είστε πανέξυπνος κ. Παππά, παρασυρθήκατε από κάποια «ψώνια» γύρω σας και προτιμήσατε για οικονομικούς λόγους να φέρετε νόμο στη βουλή. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι όταν λέγατε ότι θα ανοίξετε άμεσα την ΕΡΤ δεν είχατε κανένα σχέδιο επαναλειτουργίας, η λέγατε ψέματα, αφού λέτε «θα» φέρετε σε ένα μήνα νόμο στη βουλή. Αν έχετε κάτι έτοιμο για δεν το φέρνετε;

Να σας θυμίσουμε, ότι το ίδιο έκανε και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Έριξε «μαύρο», αλλά δεν είχε σχέδιο για την επόμενη μέρα. Νόμο έφερε αργότερα στη βουλή αλλά τίποτα δεν λειτούργησε, και το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ που κατασκεύασαν ΕΔΤ-ΔΤ-ΥΠΟΙΚ-ΝΕΡΙΤ, είναι υπό διάλυση. Νόμοι κ. Παππά, υπάρχουν χιλιάδες, εάν όμως δεν έχεις ανθρώπους να τους εφαρμόσεις είναι άχρηστοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπήρξε συνδιαλλαγή με τις εντός Ραδιομεγάρου ηγεσίες και αλλάξατε γνώμη, μετά από εισήγηση στενών συνεργατών σας να ακολουθήσετε τη νομοθετική διαδικασία για να μην χάσουν κάποια προνόμια οι εντός. Μάλιστα κάποιοι το πήγαν και πάρα πέρα. Ότι υπήρχε κίνδυνος οι εντός Ραδιομεγάρου, να αναλάβουν και τη λειτουργία του φορέα εάν δεν ικανοποιούσατε κάποια αιτήματα τους ώστε να μην έχουν την τύχη των αγωνιστών. Έτσι μέσα στο νομοσχέδιο, θα υπάρχουν λύσεις για όλους.

Μακάρι να είναι έτσι και να έχετε δίκιο. Τα πρόσωπα όμως που ακούγονται ότι θα επανδρώσουν την ΕΡΤ και επεξεργάζονται την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με μεσολαβητές και προτάσεις, δεν έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία. Ευχή μας είναι να μην ζήσουμε σκηνές από το παρελθόν με ΜΑΤ και μετάδοση προγράμματος από το δρόμο. Το πρώτο φάουλ που έγινε ας είναι και το τελευταίο και να μην γίνει δεύτερο.

Όταν το λιοντάρι μείνει πεινασμένο στο κλουβί και μετά το αφήσεις ελεύθερο, πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις και τις συνέπειές του. Εμείς 20 μήνες στηρίξαμε τους απολυμένους και μείναμε κοντά τους με την ταπεινή γραφίδα μας. Αυτό θα κάνουμε και τώρα όταν χρειαστεί με πιο σκληρό τρόπο και ντοκουμέντα!

The post ΕΡΤ «μαύρο» απολυμένοι – Νίκος Παππάς, Μαξίμου 1-3! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα