(ΕΡΤ) ΔΤ-ΝΕΡΙΤ: Τεράστιες οι ευθύνες πολιτικών & στελεχών για τις διάτρητες προκηρύξεις & την κατάντια του φορέα!

email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π.

Σήμερα φέρνουμε στη δημοσιότητα, τα ονόματα των ανθρώπων, που με τον Α ή Β τρόπο, συνέβαλαν στην κατάντια του σημερινού φορέα, και είναι υπεύθυνοι για τη σύνταξη των προκηρύξεων, που δεν αντέχουν σε λογική για να επιλέξουν φωτογραφικά τους εκλεκτούς τους. Και αν απόκτησες και την ιδιότητα του βουλευτή, μπαίνεις με προτεραιότητα και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τώρα που έρχονται και εκλογές!

Πέρα από τις οδηγίες Μαξίμου και Χαριλάου, Η ευθύνη των Καψή, Φορτσάκη μαζί με τη νομική σύμβουλο του μορφώματος Βίκυ Σουλτανιά, Βαγγέλη Λουριδά Θεόδωρο

Καρούνο, Χρήστο Κουπελίδη που έφεραν σε πέρας τις οδηγίες, ή προσθέσανε δικά τους στοιχεία στην προκήρυξη, είναι αυτοί που η εισαγγελία πρέπει να καλέσει να δώσουν εξηγήσεις (;). Ευθύνη φέρουν και τα μέλη του ΕΣ, που ως θεματοφύλακας της νομιμότητας και διαφάνειας του διαγωνισμού, δεν αντέδρασαν.

Είναι τόσες οι παρατυπίες και ανοησίες που αναφέρονται στις δυο προκηρύξεις, που τις καθιστούν άκυρες σύμφωνα με νομικούς κύκλους και ανεξάρτητους ελεγκτές, που μελέτησαν τις δυο διαφορετικές προκηρύξεις της ΝΕΡΙΤ με κείμενα ή παραγράφους. Π.χ. πώς βάφτισαν ιδιωτικές σχολές σε ΑΕΙ, ΤΕΙ ή άσχετα πτυχία έγιναν προνομιούχα ή πώς έγινε η επιλογή του 20%, και πώς οι διάτρητες και αναξιόπιστες προκηρύξεις, υπερίσχυσαν των νόμων.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη που χρειάζεται να ερευνήσουν οι εισαγγελικές αρχές είναι για την κυρία Σουλτανιά, που είχε και την τελική σύνταξη των κειμένων της προκήρυξης. Ακόμη ελέγχεται και για παράβαση καθήκοντος, διότι χωρίς καμιά απόφαση οργάνων, με τον νυν προσωρινό πρόεδρο κ. Πέτρο Μάη, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, συνταξιούχος ον, εκλήθη να αξιολογήσει μαζί της «εθελοντικά» τους Φακέλους των υποψηφίων, με τα προσωπικά δεδομένα επικουρούμενος, από μια υπάλληλο του φορέα και μια της ICAP.

Μετά τις παραιτήσεις και αποκαλύψεις, με επιστολές και δηλώσεις των, Μακρυδημήτρη-Μορώνη, για παρεμβάσεις στο έργο τους, από την πολιτική ηγεσία και τη μαφία του Ραδιομεγάρου, και τις κρυφές συνεννοήσεις Βούλτεψη-Θωμόπουλου, μας δικαίωσε η χθεσινή ανάρτηση: Μαχαιρώματα, μαλλιοτραβήγματα και μεσαιωνικές συμβάσεις στην (ΕΡΤ) ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, με πτυχία που χάθηκαν κλπ.

Όταν μιλάμε για μαχαιρώματα και αλληλοκαρφώματα, θα σας δώσουμε λίγο παρασκήνιο. Ο Βασίλης Θωμόπουλος, άρχοντας της ενημέρωσης λειτουργεί αυτόνομα με την κάλυψη Βενιζέλου-Πρωτόπαπα (είναι κουμπάροι). Τα έκανε πλακάκια με την κ. Βούλτεψη, αγνόησαν, πρόεδρο και αντιπρόεδρο και η μετάδοση Τσίπρα από ΔΕΘ δεν έγινε. Ο Ανδρέας ο Ζούλας στην επιστολή του τους κάρφωσε και τους δύο. Μεταξύ τους άρχισε ο πόλεμος, και άρχισαν οι διαρροές.

Όλοι γνώριζαν και ο κ. Φορτσάκης, ότι ο Βασίλης Θωμόπουλος δεν έχει καταθέσει πτυχίο ΑΕΙ όπως απαιτείται. Κάποιοι λοιπόν τώρα ψάχνουν το «πτυχίο».

Ο άνθρωπος μπορεί να το έχει ξεχάσει στο σπίτι. Όλοι ξεχνάμε. Κάποια στιγμή θα το εμφανίσει, αρκεί να μην είναι «μαϊμού».

Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για στελέχη με πλαστά χαρτιά. Όπως και η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, που έστειλε στον εισαγγελέα στοιχεία που αφορούν τη ΝΕΡΙΤ.

Εμείς θα δώσουμε στη δημοσιότητα την έκθεση των ανεξάρτητων ελεγκτών για τις προκηρύξεις της ΝΕΡΙΤ και γιατί εκτιμούν όπως και νομικοί, ότι είναι διάτρητες και δεν αντέχουν σε κριτική. Η έκθεση-πόρισμα έγινε, με στοιχεία, υποψηφίων, μελέτη των προκηρύξεων και διάφορες υπηρεσίες που εμπλέκονται, με απόλυτη μυστικότητα.

Οι αρμόδιες αρχές ας πράξουν τα δέοντα. Η έκθεση-πόρισμα, μαζί με τις προκηρύξεις, θα σταλεί και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Άλλωστε δεκάδες ενδιαφερόμενοι έχουν προσφύγει ήδη στα δικαστήρια. Η έκθεση των ελεγκτών θα τους δώσει ένα ακόμα εφόδιο για τη μάχη!

Εμείς σαν πρώτο σχόλιο που μπορούμε να κάνουμε για τις προκηρύξεις είναι οι ηλικίες και η ποσόστωση του προσωπικού. Για πρώτη φορά σε δημόσιο διαγωνισμό δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Δηλαδή για τη ΝΕΡΙΤ και ένας 80 ετών μπορεί να πάρει μέρος. Ας υπήρχε ένα όριο, ακόμη και για τυπικούς λόγους 55-60 ετών. Οι συντάκτες της προκήρυξης μπορούν να το αιτιολογήσουν;

Ένα άλλο στοιχείο που λείπει είναι η ισοπέδωση όλων των εργαζομένων και το έμπειρο προσωπικό της ΕΡΤ. Δηλαδή θα μπορούσε να υπάρχει μία πρόβλεψη, αξιοκρατική, ώστε το 70-80% των προσληφθέντων στο νέο φορέα να προέρχεται από το προσωπικό της ΕΡΤ που δεν έχει καμία σχέση με παλιές αμαρτίες, και έχει τη γνώση και την εμπειρία.

Τώρα έγινε μια κάθετη αντιμετώπιση, και έβαλε στο ίδιο σακί γνώση και εμπειρία σε έναν μαϊμουδοϊδή διαγωνισμό που ευνοεί τους άπειρους και εκλεκτούς νεοεισερχόμενους. Όλα αυτά θα τα δείτε στην έκθεση-πόρισμα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Υπομονή…..

The post (ΕΡΤ) ΔΤ-ΝΕΡΙΤ: Τεράστιες οι ευθύνες πολιτικών & στελεχών για τις διάτρητες προκηρύξεις & την κατάντια του φορέα! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα