ΕΡΤ Debate 2015: Πρωτιά στην τηλεθέαση και στο Διαδίκτυο

Tην πρώτη θέση της τηλεθέασης κέρδισε χθες βράδυ (Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου) η ΕΡΤ1 καθ΄ όλη τη διάρκεια του debate των πολιτικών αρχηγών.

Το μέσο μερίδιο του σταθμού κατά τη διάρκεια της μετάδοσης έφτασε το 22,5% (884.791 τηλεθεατές), ενώ για τουλάχιστον ένα λεπτό παρακολούθησαν το debate 1.789.915 άτομα.

Στα επιμέρους τηλεπτικά κοινά, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι άντρες ηλικίας 25-34 ετών με μέσο μερίδιο 27,4% και οι γυναίκες 15-24 ετών με 24,4%. Το ανάλογο ποσοστό για τους κατοίκους της πρωτεύουσας άγγιξε το 24,2%,

ενώ στην Περιφέρεια το debate παρακολούθησαν 1.045.511 τηλεθεατές.

Την ίδια ώρα που η ΕΡΤ «πατούσε» στην κορυφή της τηλεθέασης, ο διαδικτυακός «θόρυβος» που μετρήθηκε γύρω από το debate έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Το επίσημο hashtag του debate, το #ΕRTdebate2015, έγραψε ιστορία ως προς τον αριθμό των «αναφορών» στο σύνολο της μπλογκόσφαιρας, αγγίζοντας τις 138.500. Χαρακτηριστικό είναι ότι το προηγούμενο ρεκόρ αναφορών έφτανε τις 27.000. Τη σχετική καταγραφή έκανε η New Media Concept που χρησιμοποιεί το New Media Track, σε τεχνολογία Brandwatch.

Ρεκόρ επισκεψιμότητας έσπασαν και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της ΕΡΤ (@ertsocial), τα οποία πόσταραν διαρκώς και σε πραγματικό χρόνο, πρωτογενές και μοναδικό περιεχόμενο, όπως θα κάνουν και κατά τη διάρκεια του debate των δύο αρχηγών, την ερχόμενη Δευτέρα.

Η ψηφιακή εποχή της ΕΡΤ είναι εδώ, καθώς η πολυκαναλική δυνατότητα που οι τεχνολογίες καταστούν διαθέσιμη, αλλάζουν δραματικά το τοπίο και την ανθρωπογεωγραφία των χρηστών της επόμενης μέρας. Και η ΕΡΤ είναι παρούσα και πρωτοπόρα.

The post ΕΡΤ Debate 2015: Πρωτιά στην τηλεθέαση και στο Διαδίκτυο appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα