Επέστρεψε στους δρόμους της Νέας Υόρκης το κίνημα Occupy Wall Street

Στους δρόμους της Νέας Υόρκης επέστρεψε το κίνημα Occupy Wall Street, για να γιορτάσει τη δεύτερη επέτειο από τη «γέννησή» του και να καταγγείλει την απληστία του κόσμου των χρηματαγορών και την πολιτική διαφθορά.

Το μεσημέρι της Τρίτης περίπου 250 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ζουκότι στην οικονομική περιοχή της Γουόλ Στρίτ, από όπου ξεκίνησε την ύπαρξη του το κίνημα πριν από δύο χρόνια.

Η πορεία κατευθύνθηκε

προς την Ουάσιγκτον Σκουέαρ, υπό την αυστηρή επιτήρηση της αστυνομίας. Τουλάχιστον τρία άτομα συνελήφθησαν για μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις να μην μπλοκάρουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Μια άλλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα έξω από το κτίριο του ΟΗΕ στο Μανχάταν. Δεκάδες διαδηλωτές ζήτησαν τη δημιουργία φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές με τον τίτλο «Ρομπέν των Δασών» που για τους διαδηλωτές είναι το ισοδύναμο του χρηματοοικονομικού φόρου Τόμπιν.

Το κίνημα Occupy Wall Street γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 17 Σεπτεμβρίου του 2011, όταν μια ομάδα νέων ανθρώπων συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ζουκότι καταγγέλλοντας τις οικονομικές ανισότητες. Γρήγορα εξαπλώθηκε σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, αλλά η κίνηση ατόνησε καθώς σε αυτό μέτρησε η έλλειψη ιεραρχίας και η μη θέσπιση σαφών αιτημάτων.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα