Ενίσχυση κινηματογράφου και μεγάλα αθλητικά γεγονότα στην ΕΡΤ

Την πολιτική ενίσχυσης της ελληνικής κινηματογραφίας και το πρόγραμμα αθλητικών μεταδόσεων της ΕΡΤ για το καλοκαίρι του 2016 (Euro – Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο) παρουσίασε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης μαζί με τα μέλη της Επιτροπής Κινηματογράφου και

τα στελέχη της Διεύθυνσης Αθλητικού Προγράμματος της ΕΡΤ, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής

«Η ΕΡΤ αγαπά όλους τους Έλληνες κινηματογραφιστές, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις» υπογράμμισε ο κ. Ταγματάρχης παρουσιάζοντας τις 22 ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους που θα χρηματοδοτηθούν με το συνολικό ποσό του 1,6 εκ. ευρώ στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για το «1,5%». Όπως είπε χαρακτηριστικά, η ΕΡΤ μετά από τέσσερα χρόνια επανέρχεται δυναμικά στην ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την εγχώρια οπτικοακουστική αγορά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ τόνισε επίσης ότι θα χρηματοδοτηθούν παραγωγές που εγκρίθηκαν πριν από το κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013 και έκτοτε δεν προχώρησαν, ενώ σύντομα θα δημοσιευθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για κατάθεση προτάσεων που αφορούν σε ελληνικές σειρές μυθοπλασίας.

«Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής για την ΕΡΤ και τον ελληνικό κινηματογράφο» είπε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ και πρόεδρος της Επιτροπής Κινηματογράφου Έλλη Παπακωνσταντίνου, η οποία αναφέρθηκε στα κριτήρια και τις διαφανείς διαδικασίες επιλογής των ταινιών που χρηματοδοτεί η ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι από φέτος η ενίσχυση της παραγωγής ελληνικού ντοκιμαντέρ εντάσσεται και αυτή στο πλαίσιο του «1,5%». Στην επανεκκίνηση του προγράμματος «Μικροφίλμ», με το οποίο η ΕΡΤ στηρίζει την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, αναφέρθηκε ο Προϊστάμενος Τμήματος Ελληνικού Προγράμματος και μέλος της Επιτροπής Μένος Δεληοτζάκης, αναφέροντας ότι στο εξής όλες οι υποψήφιες προς χρηματοδότηση προτάσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

«Τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα είναι και αυτό το καλοκαίρι στην ΕΡΤ, με 920 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος απ’ τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και το σύνολο των αγώνων ποδοσφαίρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί απ’ τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου στη Γαλλία». Αυτό τόνισε ο διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης Ιωσήφ Νικολάου, υπογραμμίζοντας τη σημαντικότατη μείωση κόστους για την ΕΡΤ σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις. «Τα έσοδα θα υπερσκελίσουν τα έξοδα όσον αφορά το Euro 2016, αλλά ειδικώς στην περίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων η προβολή των αγώνων αποτελεί υποχρέωση οποιασδήποτε δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον κόσμο, πόσο μάλλον της ελληνικής» σημείωσε ο κ. Νικολάου, ενώ παράλληλα παρουσίασε και τις υπόλοιπες μεγάλες διοργανώσεις (Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ, Diamont League Στίβου και Formula 1 που επίσης θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων.

The post Ενίσχυση κινηματογράφου και μεγάλα αθλητικά γεγονότα στην ΕΡΤ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα