Ενδεικτική της ατιμωρησίας και βίας στην Ουκρανία η υπόθεση της Οξάνα Μάκαρ

Ο τραγικός θάνατος της 18χρονης Ουκρανής Οξάνα Μάκαρ, η οποία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και σωματικής κακοποίησης, έφερε στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο τις διασυνδέσεις των πλουσιότερων που τις εκμεταλλεύονται σε βάρος λιγότερο ευνοημένων συμπολιτών τους..

Τα περιστατικά ατιμωρησίας με δράστες πρόσωπα με καλές διασυνδέσεις δεν λείπουν στη χώρα, ούτε όμως και η βία κατά των γυναικών η οποία, επισημαίνει ο Guardian, σε κάποια περιβάλλοντα θεωρείται φυσιολογική ακόμα και αποδεκτή.

Οι Ουκρανοί εξοργίστηκαν

από τον τρόπο με τον οποίο οι Αρχές ασχολήθηκαν με την υπόθεση αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που οι καλές διασυνδέσεις φρόντισαν ώστε κάποιοι να πέσουν στα μαλακά.

Οι τρεις φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν αλλά δύο αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο μετά χρησιμοποιώντας, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές αναφορές, τις διασυνδέσεις τους με τις Αρχές.

Πάντως μετά το θάνατο της κοπέλας απαγγέλθηκαν και στους τρεις κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Τα ουκρανικά μέσα ασχολήθηκαν εξαντλητικά με την υπόθεση δημοσιεύοντας όχι μόνο τις καταθέσεις των κατηγορούμενων αλλά επίσης, σημειώνει ο Guardian, πληροφορίες που χρωματίζουν αρνητικά την Μάκαρ λέγοντας ότι «ήταν ανεύθυνη».

Δημοσκόπηση σε τηλεοπτικό σταθμό έδειξε μάλιστα ότι δύο στους τρεις λένε ότι «κάπου φταίει και αυτή»–και γράφτηκαν και χειρότερα.

Αργά το βράδυ της 9ης Μαρτίου η Μάκαρ, που ζούσε στο Μικολαϊβ, βιάστηκε και κακοποιήθηκε από τρεις νεαρούς άνδρες που στη συνέχεια την μετέφεραν σε γιαπί και προσπάθησαν να την κάψουν νομίζοντας ότι ήταν νεκρή.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και πέθανε την Πέμπτη.

Η μόνο απάντηση που μπορούσε να δώσει με τις δικές της δυνάμεις η οικογένεια ήταν ένα σκληρό βίντεο από το νοσοκομείο με την Μάκαρ να ζητά να τιμωρηθούν όσο πο σκληρά γίνεται οι δράστες.
Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Τυχαία Θέματα