Εκρηκτικό κλίμα στον ΔΟΛ

Απόφαση για άμεση απεργιακή κινητοποίηση

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της γενικής συνέλευσης στον ΔΟΛ η διοίκηση ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα δώσει τμηματικά δύο μισθούς και το δώρο αρχής γενομένης από ένα έναντι στις 21 Νοεμβρίου. Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι οι συζητήσεις με τις τράπεζες για εξεύρεση κάποιας λύσης συνεχίζονται και σε περίπτωση που καταλήξουν επιτυχώς στο τέλος Ιανουαρίου θα υπάρχει εξόφληση δεδουλευμένων.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι τον Ιανουάριο θα καταβληθούν 5 μισθοί!

Το κλίμα ήταν συγκρουσιακό στη συνέλευση αφού εκτός από το ότι έχει χαθεί και το τελευταίο ίχνος εμπιστοσύνης στα υποσχόμενα η διοίκηση του ΔΟΛ δεν έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων να καταβληθεί ένας μισθός στις 15 Νοεμβρίου ως ένδειξη καλής θέλησης και τα έκανε χειρότερα δίνοντας ένα έναντι στις 21. Πρόκειται όπως λένε οι εργαζόμενοι για μια κίνηση προκλητική στη λογική ότι «θα κάνω εγώ ό,τι γουστάρω και δεν θα με πιέζετε εσείς».

Οπως λένε οι εργαζόμενοι που αντιδρούν έντονα η εταιρεία είχε ένα μήνα περιθώριο να ασχοληθεί με το αίτημα τους και ακόμη και αν δεν μπορούσε να ανταποκριθεί πλήρως μπορούσε έστω να πει ότι πάρτε στις 15 ένα έναντι και σε δύο εβδομάδες άλλο ένα και προχωράμε στα επόμενα. Οι αντιδράσεις όπως λένε θα κάμπτονταν σε σημαντικό βαθμό. Ομως για ακατανόητους λόγους επέλεξε η διοίκηση να κάνει ό,τι έκανε εδώ και δύο χρόνια. Θεώρησε ότι αφού δίνει κάτι έστω και με καθυστέρηση ο ταλαιπωρημένος κόσμος θα πει «τι να κάνουμε τώρα ας πάρουμε αυτά και βλέπουμε». Ομως η κατάσταση πλέον έχει μπει σε άλλη φάση στον ΔΟΛ και οι διοικούντες δεν την έχουν αντιληφθεί.

Η συνέλευση αποφάσισε να υλοποιήσει την προηγούμενη απόφαση της που ανέφερε ότι αν δεν γίνει πληρωμή στις 15 του μήνα θα γίνει απεργία. Ετσι εξουσιοδότησε τα σωματεία να κηρύξουν άμεσα απεργία. Βέβαια η απόφαση αυτή βρίσκει ισχυρές αντιστάσεις κυρίως από τους δημοσιογράφους στις εφημερίδες πολλοί εκ των οποίων δηλώνουν ότι θα αναζητήσουν τρόπους να μεταβληθεί η απόφαση ή να ακυρωθεί στην πράξη. Βέβαια η απόφαση για απεργία είναι ετσι και αλλιώς πρακτικά αδύνατον να έχει αποτέλεσμα αυτή την εβδομάδα αφού στην καλύτερη περίπτωση η ΕΣΗΕΑ θα την κηρύξει την Παρασκευή και είναι δεδομένο ότι Τετάρτη και Πέμπτη τόσο τα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου όσο και το ΒΗΜΑ θα έχουν προλάβει να ετοιμαστούν για να είναι κανονικά στα περίπτερα. Αν λοιπόν κηρυχθεί απεργία αυτή την εβδομάδα θα είναι απλά για την τιμή των όπλων. Οσον αφορά τώρα την ουσία του πράγματος. Είναι σαφές ότι ο Ψυχάρης ακόμη δεν έχει βρει κάποια αξιόπιστη λύση, οι συζητήσεις με τις τράπεζες δεν γνωρίζει κανείς σε τι φάση βρίσκονται και έτσι απλά προσπαθεί να κερδίσει πάλι λίγο ακόμη χρόνο.

The post Εκρηκτικό κλίμα στον ΔΟΛ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
δολ, δολ, εκρηκτικο, κλιμα, τα νεα, το βημα, τραπεζες, σημαίνει, εταιρεία, απεργια, ΕΣΗΕΑ, βημα, λύση, enimerosi24, εφημεριδες, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, τελος του κοσμου, enimerosi24, βημα, ιχνος, τα νεα, το βημα, απλα, εβδομαδες, γινει, δεδομενο, διοικηση, δωσει, δωρο, υπαρχει, εβδομαδα, εταιρεία, ετσι απλα, κινηση, λύση, μισθος, εξοφληση, ουσια, πεμπτη, τιμη, χειροτερα, ψυχαρης, σημαίνει
Τυχαία Θέματα