Εκκληση πρυτανείας ΕΚΠΑ για την κατάληψη: Θα χαθούν ζωές - 9 προσαγωγές

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η δραματική έκκληση στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που απηύθυναν οι πρυτανικές αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να δοθεί λύση στην δεκαπενθήμερη κατάληψη από αντιεξουσιαστές του κτιρίου διοίκησης του ιδρύματος.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι πανεπιστημιακοί: «Σε αυτή την βαρύνουσα συγκυρία και στο πνεύμα των

πιο γνήσιων πατριωτικών παραδόσεων των Ελλήνων απευθύνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τους πολιτικούς αρχηγούς, να δώσουν δείγμα υψηλής αντίληψης των καθηκόντων τους οδηγώντας σε λύση την ομηρία του ελληνικού κοινού μας «Εθνικού Σπιτιού», της έδρας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα προσφέρουν έτσι επείγουσα, ανεκτίμητη όσο και αυτονόητη εθνική υπηρεσία με πολλαπλό θετικό αντίκτυπο» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον στην έκκληση τους σημειώνουν ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές καθώς υποστηρίζουν ότι μέσα στο κτήριο γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα.

«Το Πανεπιστήμιό μας βαθμιαία αλλά σταθερά καταδικάζεται σε διεθνή απομόνωση» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Με αγωνία διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών μέσα στην Πρυτανεία, αφού κατά βάσιμες πληροφορίες γίνεται εκεί χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα. Επιπλέον, παρουσιάσθηκαν αναφορές στο διαδίκτυο για ενδεχόμενες συγκρούσεις μέσα στον ίδιο κανονικά αξιοσέβαστο χώρο μεταξύ αλλότριων ως προς το Πανεπιστήμιο ομάδων» σημειώνουν επίσης οι Πρυτανικές Αρχές.
Πηγή ethnos.gr

The post Εκκληση πρυτανείας ΕΚΠΑ για την κατάληψη: Θα χαθούν ζωές - 9 προσαγωγές appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα