Έκκληση Κίττα προς όλους για εξομάλυνση της κατάστασης με τα φάρμακα

Εν μέσω της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει λόγω της «μαύρης τρύπας» στον ΕΟΠΥΥ, που αδυνατεί να εξοφλήσει τους προμηθευτές και τις φαρμακοβιομηχανίες, ο υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας διατύπωσε την έκκλησή προς όλες τις κατευθύνσεις για προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης με τα φάρμακα των καρκινοπαθών. Ο ίδιος επανέλαβε ότι από αύριο, Τετάρτη, θα υπάρχουν φάρμακα στα νοσοκομεία και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ,

καθώς έχουν εξασφαλιστεί 30 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι εταιρίες.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ANT1, το πρωί της Τρίτης τόνισε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε από την Τετάρτη και έως τις εκλογές να μην υπάρξει πρόβλημα με τα φάρμακα.

Ο κ. Κίττας υπογράμμισε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση μαζεύει ευρώ – ευρώ τα χρήματα για να εξοφλήσει τις εταιρίες και απηύθυνε έκκληση και προς τους φαρμακοποιούς να εξυπηρετούν εκείνους που πάσχουν. «Να κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε καλύτερο» ζήτησε ο κ. Κίττας.

Σήμερα, Τρίτη, στο υπουργείο Οικονομικών έχει προγραμματισθεί σύσκεψη ώστε να οριστικοποιηθούν τα ποσά θα που διατεθούν σε προμηθευτές, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές, σε εργαζόμενους ιατρούς, φυσικοθεραπευτές και νοσοκομεία.

Λοβέρδος: «Στα τέλη του χρόνου θα είναι χειρότερα»
Ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε σε παρεμβάσεις του σε διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ότι το ίδιο πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί στο παρελθόν πολλές φορές, αλλά ποτέ πριν δεν είχε φτάσει σε αυτό το σημείο.

Απέδωσε ευθύνες για την κατάσταση σε φαρμακευτικές εταιρίες που πιέζουν και σημείωσε ότι μια πολιτική κυβέρνηση θα μπορούσε να απειλήσει τις εταιρίες αυτές. Υπενθύμισε, δε, ότι είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της κυβέρνησης Παπαδήμου. Παράλληλα, τόνσε ότι το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα της δέσμευσης του 1 δισ. ευρώ που δεν εκταμιεύθηκε μαζί με τη δόση του Μαΐου.

Ο τέως υπουργός Υγείας απάντησε στον κ. Κίττα που είπε ότι μαζεύει ευρώ – ευρώ τα χρήματα πως «αυτή είναι η βασική δουλειά του υπουργού Υγείας και έτσι θα γίνεται για πολλά χρόνια». Επισήμανε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει και «το τέλος του 2012 θα μας βρει από πολύ χειρότερη θέση και θα έχουν φύγει όλες οι ψευδαισθήσεις».

«Αυτά που συμβαίνουν τώρα με τα αντικαρκινικά φάρμακα θα γενικευθεί. Θα συμβεί με όλα τα φάρμακα και τα καύσιμα και τα τρόφιμα» τόνισε.
Ερωτηθείς για το τι κατάφερε ο ίδιος επί υπουργείας του, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι όλα έβγαιναν τσίμα – τσίμα, «πηγαίναμε τοίχο – τοίχο».
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα