Ε.Κ.Α.Β.: Πρόληψη Ατυχημάτων & Ειδικό Πρόγραμμα Κάλυψης Εθνικού Οδικού Δικτύου με έκτακτα μέτρα

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, βρισκόμενο πάντα στο πλευρό του πολίτη ως προς την παροχή κρίσιμων υπηρεσιών υγείας και με την ευκαιρία των επερχόμενων ημερών του Πάσχα, έχει εκπονήσει ειδικό πρόγραμμα κάλυψης του Εθνικού Οδικού Δικτύου που περιλαμβάνει την ανάπτυξη σε συγκεκριμένα σημεία τόσο Κινητών Μονάδων Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής όσο και Ασθενοφόρων.

Παράλληλα, δεδομένης της επερχόμενης εξόδου αρκετών ανθρώπων προς (και από) διάφορους προορισμούς, επισημαίνει κάποια βασικά σημεία πρόληψης των συνηθισμένων

ατυχημάτων της περιόδου.

Μη ξεχνάτε πως το Ε.Κ.Α.Β. είναι δίπλα σας 365 ημέρες το χρόνο, 7 ημέρες την εβδομάδα 24 ώρες την ημέρα! (το 166 μπορείτε να το καλείτε χωρίς χρέωση είτε από κινητό είτε από σταθερό τηλέφωνο-ακόμη και από τηλεφωνικό θάλαμο χωρίς χρήση τηλεκάρτας).

Αρκεί, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης, να ακολουθήσετε τις οδηγίες σωστής χρήσης του 166 / Ε.Κ.Α.Β.:

- δηλώστε τον Αριθμό Τηλεφώνου (Κινητό ή Σταθερό) από το οποίο καλείτε,

- όταν τηλεφωνείτε από κινητό τηλέφωνο πρέπει να πείτε από ποια περιοχή καλείτε (π.χ. πόλη – χωριό κλπ),

- δώστε την ακριβή διεύθυνση, την περιοχή και κάποιο χαρακτηριστικό σημείο (π.χ. εκκλησία – σχολείο κ.λ.π.) για να σας βρει πιο εύκολα και πιο γρήγορα το ασθενοφόρο,

- πείτε πόσα θύματα υπάρχουν (αν πρόκειται για τροχαίο ατύχημα ή άλλο).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: O εκνευρισμός και η αναστάτωση σας, ίσως, είναι δικαιολογημένη, παρόλα αυτά προσπαθήστε να μείνετε ψύχραιμοι, η εριστική συμπεριφορά δεν θα λύσει το πρόβλημά σας. Χρειάζονται τη βοήθειά σας για να σας βοηθήσουν καλύτερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην κάνετε φάρσες στο 166, είναι εγκληματική ενέργεια. Όταν εσείς θα γελάτε κάποιος άλλος θα κινδυνεύει αβοήθητος. Μιλήστε στα παιδιά σας γι’ αυτό, αξίζει τον κόπο. (Όλες οι τηλεφωνικές διαλέξεις καταγράφονται και οι φαρσέρ διώκονται ποινικά).

Keywords
Τυχαία Θέματα