Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο

Μετά τα νέα κηρύγματα μίσους και τις ακροδεξιές αθλιότητες

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα, προκάλεσαν τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, με αφορμή τη φοίτηση προσφυγόπουλων στην εκεί Δομή Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Με έγγραφη παραγγελία του προς την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Εμμανουέλα Κετσιατζή, ο διευθύνων

την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για όσους «πρωταγωνιστούν» σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, που συνδέονται με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Με την ίδια παραγγελία ζητά να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα γεγονότα που έλαβαν ήδη χώρα στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο και αφορούν αδικήματα όπως παράνομη βία και σωματικές βλάβες, απλές και επικίνδυνες.

Στο πλαίσιο αυτό ζητείται να εντοπιστούν οι δράστες των παραπάνω πράξεων, με την αξιοποίηση του σχετικού αποδεικτικού υλικού, στο οποίο περιλαμβάνονται πλάνα τηλεοπτικών συνεργείων, μαρτυρικές καταθέσεις κ.ά.

Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε ενημέρωση από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, ενώ η παραγγελία διαβιβάστηκε στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης.

Νέα κηρύγματα μίσους και ακροδεξιές αθλιότητες
Με κραυγές και προκλητικά κηρύγματα μίσους απέναντι σε 9 προσφυγόπουλα, ηλικίας 7 έως 12 ετών, αλλά και με μια χυδαία επίθεση στη μνήμη του δολοφονημένου από μέλος της Χρυσής Αυγής, Παύλου Φύσσα, 15 ακροδεξιοί, μέλη της λεγόμενης Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Ωραιοκάστρου, φώναξαν χθες έξω από το 1ο Δημοτικό της περιοχής πως είναι αντίθετοι στη διάδοση της ελληνικής παιδείας σε «λαθραία», όπως αποκαλούν, τα παιδιά των προσφύγων.

Απέναντί τους βρέθηκαν μερικές δεκάδες άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αριστερών οργανώσεων, με την Αστυνομία να δημιουργεί ανθρώπινο τείχος και το «πολεμικό» κλίμα να κρατάει επί ώρες, την ώρα που οι γονείς έσπευδαν να πάρουν τα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν. Δύο φορές απειλήθηκε σύρραξη, ενώ άτομα των δύο πλευρών που πήδηξαν τα κάγκελα συνεπλάκησαν μέσα στο προαύλιο του σχολείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας άνδρας και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Χαιρετισμούς στον Φύσσα» ακούστηκε να φωνάζει προκλητικά νωρίτερα ένας από τους συγκεντρωμένους ακροδεξιούς στα μέλη συλλογικοτήτων που έφτασαν για να καλωσορίσουν τα 9 προσφυγόπουλα και να τους χαρίσουν ένα δώρο. Η πέρα από κάθε όριο πρόκληση άναψε τα αίματα, με τους αντιεξουσιαστές να απαντούν οργισμένα και τις δύο διμοιρίες των ΜΑΤ να δίνουν μάχη για να κρατήσουν τα δύο μπλοκ σε απόσταση ασφαλείας.

Οι ακροδεξιοί, από τους οποίους αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι κανένας γονέας μαθητή του συγκεκριμένου σχολείου, παρέμειναν επί ώρες στο σημείο, τρομοκρατώντας γονείς και ανήλικους μαθητές, ενώ επιτέθηκαν με χυδαίο τρόπο σε γυναίκα δημοσιογράφο τηλεοπτικού καναλιού, την ώρα που βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση, μεταφέροντας τα γεγονότα.

Την περασμένη Παρασκευή, πρώτη μέρα υποδοχής των προσφυγόπουλων, αλυσοδέθηκαν στα κάγκελα του σχολείου, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των παιδιών.
Πηγή ethnos.gr

The post Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα