Εμπράκτως η κυβέρνηση να στηρίξει τους εργαζόμενους του ΔΟΛ

…και οι τράπεζες να απελευθερώσουν χρήματα για τη λειτουργία του οργανισμού

Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση δια του υπουργού ψηφιακής πολιτικής αρμόδιου για τα ΜΜΕ Νίκου Παππά να δείξει εμπράκτως την πρόθεση της να στηρίξει και να διευκολύνει τους απλήρωτους εργαζόμενους του ΔΟΛ να κρατήσουν ανοιχτά όλα τα Μέσα του οργανισμού.

Οι τελευταίοι έχουν αποφασίσει

να προσφέρουν την εργασία τους, για να συνεχίσουν να εκδίδονται ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, για να μη σιγήσει ο BHMA FM και για να λειτουργούν τα σάιτ… Δυστυχώς όμως η γενναιόδωρη προσφορά τους δεν είναι αρκετή… αν δεν καλυφθούν κάποιες απαραίτητες δαπάνες, προκειμένου να συνεχίσει – έστω και υποτυπωδώς, η λειτουργία του «μαγαζιού»!

Το χθεσινοβραδινό κείμενο του Αντώνη Καρακούση (εδώ) είναι άκρως κατατοπιστικό και δεν αφήνει αμφιβολίες για το τι πρέπει να γίνει… Η δραματική όμως έκκληση του στελέχους προς τις τράπεζες να προχωρήσουν σε μερική απελευθέρωση των δεσμευμένων χρημάτων του οργανισμού σκοντάφτει κι αυτή σε νομικά εμπόδια!

Αυτή όμως είναι η στιγμή που επιβάλλεται να παρέμβει η κυβέρνηση και ο Νίκος Παππάς ώστε να αρθούν τα εμπόδια αυτά, ακόμη και με νομοθετικές πρωτοβουλίες ή ό,τι άλλο χρειάζεται για να παραμείνει ο ΔΟΛ ανοιχτός, μέχρι να ολοκληρωθεί η πτωχευτική διαδικασία και να ξεκινήσει η αναζήτηση επενδυτών.

Άλλωστε ο υπουργός πρόσφατα είχε μιλήσει – ξεχωρίζοντας τους εργαζόμενους από τις προβληματικές ιδιοκτησίες των ΜΜΕ που δεν στηρίζουν τις εταιρίες τους, για λύσεις και παρεμβάσεις προς όφελος των εργαζομένων… Ήρθε λοιπόν η ώρα της κυβέρνησης να βοηθήσει τους εργαζόμενους ενός ιστορικού συγκροτήματος του οποίου τα έντυπα δεν ήταν ποτέ φιλικά μαζί της!

The post Εμπράκτως η κυβέρνηση να στηρίξει τους εργαζόμενους του ΔΟΛ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα