Εμπλοκή στο νομοσχέδιο της ΕΡΤ;

email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π.

Τις τελευταίες μέρες γράφονται και ακούγονται πολλά γύρω από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η καθυστέρηση κατάθεσης νόμου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετό για να καθησυχάσει απολυμένους-εργαζόμενους και κοινωνία.

Και όλα αυτά επειδή η κυβέρνηση δεν παρέδωσε μέχρι σήμερα το σχέδιο νόμου επαναλειτουργίας, στους

ενδιαφερόμενους αν και έχει δεσμευτεί για την καταθεσή του την προσεχή Πέμπτη. Οι συναντήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα με τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα και άλλους φορείς με τον υπουργό επικρατείας κο Νίκο Παππά δεν τους παρέδωσε κανένα σχέδιο η προσχέδιο προς συζήτηση. Αυτό εντείνει τις φήμες, ότι το νομοσχέδιο δεν είναι έτοιμο.

Σε παλαιότερες αναρτήσεις μας είχαμε αναφέρει ότι ένα καλό και σύγχρονο νομοσχέδιο για την Ραδιοτηλεόραση, απαιτεί χρόνο και μελέτη για να είναι αποτελεσματικό. Μάλιστα το είχαμε χαρακτηρίσει και 8ο θαύμα εάν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούσε η κυβέρνηση να συντάξει έναν τέτοιο νόμο. Αν΄αυτού είχαμε προτείνει, επαναλειτουργία με ΚΥΑ η επαναφορά του Ν.1730/87 προσωρινά για να μην χάνεται χρόνος και στη συνέχεια σύνταξη νέου νόμου για ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση προτίμησε να φέρει απ΄ευθείας έναν νέο νόμο, που σύμφωνα με πληροφορίες μας θα περιέχει πολλά στοιχεία του 1730. Θα έχει πολλές μεταβατικές διατάξεις και λίγα άρθρα, τα οποία θα αναφέρονται στην επαναλειτουργία, της ΕΡΤ στην προ 11ης Ιουνίου 2013 λειτουργία με όλες τις δομές και την επιστροφή προσωπικού. Σε βάθος χρόνου, πλήρης αποκατάσταση ακόμη και με υπουργικές αποφάσεις όπου χρειάζονται.

Πρέπει να γνωρίζουν οι αρμόδιοι που συντάσσουν το νόμο, ότι η επαναλειτουργία ενός φορέα από μηδενική βάση και επιστροφή όλων των εργαζομένων με όλες τις δομές και λειτουργίες δεν είναι εύκολη υπόθεση και θέλει ιδιαίτερη προσοχή και χειρισμούς που πρέπει να προβλέπονται στο νομοσχέδιο.

Δεν είναι δυνατόν αύριο το πρωί να περάσουν την πόρτα του Ραδιομεγάρου 1500 απολυμένοι και 1050 που εργάζονται μέσα (σύνολον 2500) και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι συνεργαζόμενοι αρμονικά. Κατ΄αρχήν και οι δυο πλευρές πρέπει να βρουν κοινό τόπο συνεργασίας για το καλό της ΕΡΤ και της χώρας μας.

Η επαναφορά των απολυμένων πρέπει να γίνει σταδιακά, χωρίς ρεμβασισμούς και προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων, όσο και αν οι πικρίες, αυτών που πρόταξαν τα στήθη τους μπροστά στην εισβολή των ΜΑΤ είναι μεγάλη.

Νομίζω λοιπόν ότι η μη παράδοση του νομοσχεδίου, αυτόν ακριβώς τον προβληματισμό έχει ο υπουργός επικρατείας και δεν έχει παραδώσει ακόμη στους συνδικαλιστικούς φορείς το νόμο.

Είμαι βέβαιος, ότι ο κος Παππάς με την εντιμότητα που τον διακρίνει, πριν από την Πέμπτη θα παραδώσει στους συνδικαλιστικούς φορείς το νομοσχέδιο, και δεν θα τους «αιφνιδιάσει». Έτσι, ώστε με την εμπειρία και τις γνώσεις που διαθέτουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να γίνουν και οι αναγκαίες διορθώσεις, για το καλό όλων, και το πέρασμα, από τους σκοτεινούς θαλάμους του μαύρου και της εντατικής, σε ένα ξέφωτο και δημιουργικό περιβάλλον.

Κάθε τι ωραίο, εμείς θα το επικροτήσουμε, αλλά και θα στηλιτεύσουμε, οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με τις επιταγές των απολυμένων-εργαζομένων και της κοινωνίας που υποφέρει.

The post Εμπλοκή στο νομοσχέδιο της ΕΡΤ; appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα