Δυσφορία Σαμαρά για την υποψηφιότητα από τον Τζιτζικώστα

Εμπλοκή παρουσιάστηκε ξαφνικά χθες στη διαδικασία επιλογής από τη ΝΔ του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο κ. Απ. Τζιτζικώστας παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός τού είχε προτείνει να κατέβει υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, επέλεξε να ανακοινώσει μόνος του την απόφαση για διεκδίκηση της συγκεκριμένης θέσης.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονο παρασκήνιο και πιέσεις προς τον κ. Τζιτζικώστα, καθώς ο κ. Σαμαράς

φέρεται να ήθελε, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση, να «μετρήσει» και τον κ. Γ. Ιωαννίδη για την περιφέρεια.

Ο γ.γ. της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Θ. Μπούρας, ως απεσταλμένος του Μεγάρου Μαξίμου, ζήτησε από τον κ. Τζιτζικώστα να περιμένει και να επανεξετάσει την πρόταση που του είχε κάνει ο κ. Σαμαράς για τον δήμο. Αντί απάντησης, εκείνος ανακοίνωσε χθες αιφνιδιαστικά την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια, έχοντας μάλιστα στον συνδυασμό του σημαντικά κομματικά στελέχη της ΝΔ από την Κεντρική Μακεδονία.

Αντιδράσεις

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την εντονότατη δυσφορία του ίδιου του πρωθυπουργού και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν ότι με την κίνησή του αυτή ο κ. Τζιτζικώστας «έκοψε» τους δεσμούς του με την ηγεσία του κόμματος. Ωστόσο, οι πιο μετριοπαθείς σημείωναν ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα βιαστεί να λάβει την τελική του απόφαση, καθώς θα σταθμίσει προηγουμένως όλες τις παραμέτρους, όπως το να κατεβεί η ΝΔ διασπασμένη σε μια μεγάλη περιφέρεια.

Οι υπέρμαχοι της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα ανέφεραν πάντως ότι σε όλες τις μετρήσεις ο νυν περιφερειάρχης προηγούνταν καθαρά των αντιπάλων του και δεν έκρυβαν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι ξαφνικά προέκυψε θέμα υποψηφιότητας Ιωαννίδη.
Γ. Σαραντάκος
Πηγή Έθνος

Keywords
Τυχαία Θέματα