Δουλεύοντας ψιλό γαζί την κοινή γνώμη

Η ελληνική βερσιόν της τηλεοπτικής ενημέρωσης και όχι μόνο

Δεν είναι ούτε διχασμένες προσωπικότητες ούτε σχιζοφρενείς και ανισόρροποι. Είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι που στην πραγματικότητα δουλεύουν ψιλό γαζί την κοινή γνώμη! Πάντα συνέβαινε και πάντα θα συμβαίνει. Μέσα στην ενημέρωση που προσφέρουν παίζονται και πολιτικά παιχνίδια. Απλώς τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα!

Και προσοχή! Το «δουλεύουν ψιλό γαζί την κοινή γνώμη» είναι ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός για να περιγραφεί ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι περισσότερες

διευθύνσεις ειδήσεων των καναλιών, αλλά και το σύνολο σχεδόν του έντυπου Τύπου.

Διότι δεν είναι μόνο το φαινόμενο (που δεν υπάρχει αντίστοιχο στα μεταπολιτευτικά χρονικά) η παρούσα κυβέρνηση να υφίσταται μαζική, περίπου συντονισμένη, ακραίας μορφής έως εξοντωτική αντιπολίτευση από το σύνολο του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου… Είναι κάτι ακόμη χειρότερο που επιβεβαιώνει τον παραπάνω ισχυρισμό και καθιστά αναξιόπιστο τον Τύπο και τους δημοσιογράφους!

Την ίδια ώρα λοιπόν που εγκαλούν την κυβέρνηση, επειδή δεν κλείνει την αξιολόγηση (λες και είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη)… επειδή δεν κάνει μεταρρυθμίσεις… επειδή… επειδή… ξαφνικά όλα τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι έχουν υιοθετήσει κάθε διαμαρτυρία, κάθε πορεία, κάθε διαδήλωση, κάθε συντεχνία… Και να τα ρεπορτάζ και οι πηχυαίοι τίτλοι… για την ακραία φτώχεια… για τις ουρές… για τα επιδόματα… για τους αγρότες… για τους συνταξιούχους… Βεβαίως παλαιότερα στα πρώτα χρόνια των μνημονίων όλοι αυτοί ήταν για τον καιάδα… φορτηγατζήδες, ταξιτζήδες, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες και επαγγελματίες κάθε είδους! Ενώ οι ουρές ήταν εξαφανισμένες και οι διαδηλώσεις στο πυρ το εξώτερο!

Αυτό λοιπόν στην Ελλάδα λέγεται δημοσιογραφία!

The post Δουλεύοντας ψιλό γαζί την κοινή γνώμη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα