Διώξτε τους ανίκανους

email αναγνώστη από το Τορόντο του Καναδά

Εσείς έχετε τα προβλήματά σας such as έκοψαν τα δανεικά και δεν είσαστε άλλο σε θέση να κάνετε τις καθιερωμένες διακοπές > και εγώ το χαβελέ μου χρονιάρες μέρες. Για όλα φταίει ο Παπαδάκης, αυτός μου δίνει τις ιδέες.

Στις 20 Δεκεμβρίου στο πρόγραμμα του μεταξύ των καλεσμένων του κύριους Μιχελάκη, Τσούκαλη, Τσακαλώτου, ήταν και ένας νεαρός ονόματι Σιρανίδης. Ο νεαρός με θλιμμένο ύφος αναρωτιόταν και ρωτούσε τους υπόλοιπους καλεσμένους εάν μπορούν να ζήσουν με 500 ευρώ το μήνα που κατέβηκε ο μισθός του. Διότι όταν έρχονταν τα μπόλικα

δανεικά ο μισθός ήταν όπως είπε 1.500 ..

Διάβαζα τελευταία σε τοπική εφημερίδα του Τορόντο πως δουλεύει το σύστημα και υπάρχει ευημερία εδώ σε αυτή τη χώρα. Η εφημερίδα διάλεξε τρείς εταιρείες ας τις ονομάσουμε A, B ,C, Έπαιρνε το μέσο όρο παραγωγής από τον απλό εργάτη μέχρι τον Γενικό διευθυντή. Ο κάθε ένας τους παράγει για την εταιρεία $300 χιλ. δολ. $100 χιλ. παίρνει ο κάθε εργαζόμενος , $100 χιλ. πηγαίνει μέρισμα στους επενδυτές, και $100 χιλ. μένουν στην εταιρεία επενδύσεις. Εδώ θέλω να ρωτήσω το νεαρό τα 500 ευρώ που παίρνει τώρα τά παράγει ; Διότι όπως απεδείχθη εάν δεν έπαιρναν τα δανεικά θα έμενε απλήρωτος ?

Ο νεαρός έκανε και τη λάθος ερώτηση στους εκλεγμένους της Βουλής όταν τους ερώτησε αν μπορούν να ζήσουν με 500 ευρώ το μήνα. Η ερώτηση έπρεπε να ήταν τί κάνουν και τί θα κάνουν, πριν τελειώσουν τα τελευταία δανεικά και μετά δεν θα υπάρχουν ούτε και 500 το μήνα.

Αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη ερώτηση και του Παπαδάκη κάθε μέρα στους καλεσμένους του από την Ελληνική Βουλή. Τί προσόντα έχουν και έγιναν Βουλευτές;

Ας πάρουμε δύο ονόματα εκλεγμένων έτσι τυχαία. Αυτό του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και αυτό του κ. Τατσόπουλου. Από ό,τι διάβασα τον κ. Σαμαρά τον πήρε από το χέρι ο Αβέρωφ και τον έκανε Βουλευτή και αυτός άρπαξε την ευκαιρία και νάτος σήμερα Πρωθυπουργός. Θα πεις είναι λίγο καλύτερος από τους προηγούμενους ; Σωστά αλλά λίγο.!

Τον κ. Τατσόπουλο τον ψήφισε ή μισή Αθήνα. Το πώς και το γιατί δεν το ξέρω. Αλλά όπως ο ίδιος υποστηρίζει θα πρέπει να είναι στο ότι πήδηξε τη μισή Αθήνα. Η όπως υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή στο ότι τον πήδηξε η μισή Αθήνα; Όποια και να είναι η αλήθεια, δεν νομίζω ότι είναι τα κατάλληλα προσόντα για να διοικείς.

Την ευθύνη την φέρουν οι διοικούντες και όχι ο κάθε νεαρός.

Και πάλι καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος Χρόνος.

Peter Triantafyllos Toronto

Keywords
Τυχαία Θέματα