Διοργάνωση διεθνούς εκπαιδευτικού σεμιναρίου για τα LGBT δικαιώματα στην Πιερία

Οι Ενωμένες Κοινωνίες Βαλκανίων πραγματοποιούν στις 17-25 Αυγούστου το 2016 το πρόγραμμα κατάρτισης C.O.F.F.E.E (Colorful Fighters For European Empowerment). Που θα φέρει στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας, 30 συμμετέχοντες/ουσες ηλικίας 18 έως 30 ετών, από 12 χώρες την Ελλάδα, τη Σουηδία, τη FYROM, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Κύπρο,

τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, τη Λιθουανία, το Βέλγιο και τη Σλοβακία.

Το πρόγραμμα “ C.O.F.F.E.E ” αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση των νέων γύρω από τα δικαιώματα των νέων LGBTI+ ατόμων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και να τους εξοπλίσουν με πρακτικές για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ομοφοβίας. Το πρόγραμμα αυτό ουσιαστικά στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα δικαιώματα της LGBTI+ κοινότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα συμμετέχουν σε εργαστήρια και δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση των εργαζομένων στον τομέα της νεολαίας στην ένταξη και την ενσωμάτωση των LGBTI+ νέων στη κοινωνία και να καταφέρουν να αποτινάξουν τα στερεότυπα και τη ρητορική μίσους.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες δράσεις που αποσκοπούν στην γνωριμία των συμμετεχόντων με την Ελλάδα και την ελληνική κουλτούρα. Προτείνοντας στους συμμετέχοντες ελληνικά εδέσματα σε τοπικά μαγαζιά με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τους συλλόγους της περιοχής. Στο πρόγραμμα ακόμη, συμπεριλαμβάνεται και μια ημερησία εκδρομή στα Μετέωρα.

Καθώς το πρόγραμμα έχει διαπολιτισμικό χαρακτήρα, σκοπός του είναι επίσης και η επαφή των εμπλεκόμενων με την κουλτούρα των συμμετεχουσών χωρών με την διοργάνωση διαπολιτισμικών βραδιών όπου οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τη χώρα τους στους υπόλοιπους παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς και φαγητά.

The post Διοργάνωση διεθνούς εκπαιδευτικού σεμιναρίου για τα LGBT δικαιώματα στην Πιερία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα