Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο

Νέες «εμπρηστικές» δηλώσεις Ερντογάν – «Θα είμαστε εκεί για πάντα»

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας μετά την προσευχή της Παρασκευής αποχωρώντας από το τέμενος δήλωσε για το Κυπριακό με ύφος προκλητικό ότι « η «Βόρεια Κύπρος» καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Προσεγγίζει με ειλικρίνεια. Η «Νότια Κύπρος» και η εγγυήτρια Ελλάδα έχουν άλλες προσδοκίες. Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης

των τουρκικών στρατευμάτων».

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις με αποδέκτη την Ελλάδα, αυτή τη φορά για το θέμα του Κυπριακού, προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αποφεύγει την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό και προειδοποίησε τη χώρα μας ότι δεν θα πρέπει να περιμένει μια λύση στο ζήτημα αυτό χωρίς την εγγύηση της Τουρκίας.

«Η Τουρκία θα παραμείνει για πάντα στην Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν αποκλείοντας την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε και οι δύο πλευρές να αποσύρουν τα στρατεύματά τους.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας λέγοντας ότι «οι όροι που προβλέπονται δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί».

Νωρίτερα σήμερα με αφορμή το σχέδιο που προανήγγειλε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Ναυτιλίας για την κατοίκηση μικρών νησιών του Αιγαίου, η Τουρκία ανέβασε ξανά τους τόνους, αφήνοντας υπονοούμενα για «γκρίζες ζώνες» και διαμηνύοντας με προκλητικό ύφος ότι δεν θα δεχτεί κανένα τέτοιο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χουσεϊν Μουφτούογλου, απαντώντας σε ερώτηση για «πολεοδομικό σχεδιασμό της Ελλάδας σε κάποιες νησίδες στο Αιγαίο» δήλωσε:

«Ο υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, αναφέρθηκε σε πολεοδομικό σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης για 28 μικρά νησιά στο Αιγαίο. Αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ποια νησιά περιλαμβάνει αυτός ο σχεδιασμός. Η χώρα μας έχει πολλές φορές ανακοινώσει ότι δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα σε αμφισβητήσιμου καθεστώτος γεωγραφικούς σχηματισμούς και ότι αυτά (τα τετελεσμένα) δεν θα προκαλούν νομικά αποτελέσματα. Περιμένουμε από τη γείτονα Ελλάδα να είναι διακριτική, σε αυτό το θέμα που είναι ευαίσθητο για την κυβέρνηση αλλά και την κοινή μας γνώμη».
Πηγή ethnos.gr

The post Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα