Δεν είναι όλοι οι εκδότες σαν τον Λαμπράκη και τη Βλάχου

Email αναγνώστριας

Έβλεπα την Πόπη Διαμαντάκου στο «JoinUs» του ΣΚΑΙ να καυχιέται που αρκετοί τηλεοπτικοί «αστέρες» – χωρίς να τους κατονομάσει, είχαν διαμαρτυρηθεί για τα κείμενά της στους διευθυντές της, ενίοτε και στους εκδότες των εφημερίδων («ΤΑ ΝΕΑ» και «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ») που έχει εργαστεί… λέγοντας μάλιστα, ότι κάποιοι από αυτούς είχαν ζητήσει ακόμη και την απομάκρυνσή της! Κανείς όμως δεν την απέλυσε. Ήταν χαρούμενη όταν μιλούσε για αυτό στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου, αλλά και υπερήφανη, όπως είναι φυσικό…

Με αφορμή

όμως αυτό σκεφτόμουν πόσοι δημοσιογράφοι δεν έχουν απολυθεί… επειδή τα αφεντικά τους δεν είχαν το ψυχικό σθένος (για να μην το πω διαφορετικά), να αρνηθούν όταν ο τάδε «επώνυμος» ή ισχυρός παράγοντας απαιτούσε την κεφαλήν επί πίνακι του δημοσιογράφου που «ενόχλησε»; Γιατί αυτός είναι πραγματικός λόγος για να καυχιέται κάποιος και όχι το ανάποδο! Αυτό που λέει η Διαμαντάκου, είναι το αυτονόητο και σίγουρα δεν είναι λόγος για να καυχιέται κάποιος δημοσιογράφος, δηλαδή για το αφεντικό του που δεν τον έδιωξε!!!

Είναι γεγονός ότι όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά – όχι σαν αυτό που περιγράφει η Πόπη Διαμαντάκου, αυτά τα μαθαίνουμε εύκολα στις συνεντεύξεις – σπάνια βγαίνουν στη δημοσιότητα, γιατί κανείς δεν έχει τα κότσια να πει ότι ο τάδε διευθυντής ή ο τάδε εκδότης απέλυσε κάποιον δημοσιογράφο που «ενοχλούσε» επειδή του το ζήτησαν..

Προφανώς όλοι οι εκδότες δεν είναι σαν τον Λαμπράκη ή την Βλάχου… Αλλά κι αυτό που συμβαίνει σήμερα με τους κατ” ευφημισμόν εκδότες που γέμισε τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, δεν έχει προηγούμενο! Άλλη μια φούσκα που έπεται να σκάσει… Διότι εύκολα βαφτίζεσαι εκδότης (αν μάλιστα πετάς και κανά ξεροκόμματο σε καμιά 10αριά sites – και δεν εξαιρώ ούτε εσάς!), δύσκολα όμως γίνεσαι!

Μπορώ να επανέλθω με ονόματα, αλλά δεν νομίζω ότι έχετε ούτε εσείς τα κότσια (για να μην χάσετε το μεροκαματάκι σας) να δημοσιεύσετε για τους γίγαντες εκδότες που τολμούν να φέρουν την ιδιότητα που κουβάλησε ένας Λαμπράκης και μια Βλάχου!

Μαρία Κ.

The post Δεν είναι όλοι οι εκδότες σαν τον Λαμπράκη και τη Βλάχου appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα