Δεκάδες θύματα αφήνει πίσω της συντριβή αεροπλάνου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 30 τραυματίστηκαν από την συντριβή αεροπλάνου την Παρασκευή το βράδυ στο αεροδρόμιο της Μπραζαβίλ, σύμφωνα με απολογισμό που συντάχθηκε από νοσοκομειακές πηγές.

«Έχουμε ήδη καταμετρήσει 26 πτώματα στο νεκροτομείο, και υπάρχει και ένα ακόμη που μας ανέφεραν τώρα» δήλωσε υπεύθυνος του νεκροτομείου της Μπραζαβίλ.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (CHU), εισήχθησαν έξι τραυματίες από τους οποίους ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με αξιωματούχο που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Στο νοσοκομείο Μακελεκελέ, ένας χειρουργός είπε

ότι «εισήχθησαν συνολικά επτά τραυματίες, τρεις μεταφέρθηκαν σε ΜΕΘ και δύο άλλοι έχουν σοβαρά τραύματα». Μεταξύ των τραυματιών είναι ένα μικρό παιδί.

Στο στρατιωτικό νοσοκομείο ο αριθμός των τραυματιών που έχουν καταγράφεί είναι 19 και είναι όλοι στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ανακοίνωσε το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Το αεροσκάφος, ένα μεγάλο τετρακινητήριο Ilyushin T76 ανήκε στην τοπική αεροπορική εταιρεία Aero Service.

Είχε αναχωρήσει από την Πουέντ Νουάρ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας στις ακτές του Ατλαντικού αργά το απόγευμα της Παρασκευής και έπεσε σε καταιγίδα, κατά την προσγείωση.

Το αεροσκάφος χτύπησε αρκετά σπίτια, συνετρίβη πάνω σε ένα ανάχωμα και ανεφλέγη.
Το πλήρωμα και οι επιβάτες, επτά στο σύνολό τους, είναι όλοι νεκροί.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα