Χτύπησαν τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη μετά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

Επίθεση από ομάδα αγνώστων έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, η οποία συνεδρίαζε για το θέμα των κινητοποιήσεων, λόγω της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας, δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Οι συνεργάτες του κάνουν λόγο για επίθεση από αγνώστους.

Έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μερικές εκατοντάδες δημοτικών υπαλλήλων, που διαμαρτύρονται για

την ένταξή τους στο καθεστώς κινητικότητας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα που ο δήμαρχος Αθηναίων έφευγε από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, καθώς η συνεδρίαση ολοκληρωνόταν, κάποιοι τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν φραστικά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο κ. Καμίνης δέχθηκε και επίθεση με γροθιές, ενώ φθορές έχει υποστεί και το όχημά του.

Σκληρή ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

Ο δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του αναφέρει για το συμβάν:

«Η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

»Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

»Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους».

Δηλώσεις καταδίκης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε τα εξής:

«Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Κάθε μορφής βία είναι απαράδεκτη σε μία δημοκρατική κοινωνία και είμαστε βέβαιοι ότι παρόμοιες ενέργειες καταδικάζονται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

***Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Καμίνης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση εναντίον του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη. Επικοινώνησα ήδη μαζί του και του εξέφρασα την συμπαράστασή μου. Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

***Από την πλευρά του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε:

«Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο».

Τι είπε ο Γιάννης Σγουρός

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του, ενώ σε δήλωσή του είπε:

«Η σημερινή νέα επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, από “αγνώστους” είναι, δυστυχώς, μια ακόμη επιβεβαίωση ότι ορισμένοι θεωρούν πως η χώρα είναι άγρια δύση, χωρίς κανόνες και επιδιώκουν εκλεκτικές συγγένειες με τον φασισμό.

Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη αυτή επίθεση και συμπαρίσταμαι στο Δήμαρχο Αθηναίων, και όχι μόνο για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης.

Θεωρώ καθήκον μου να υπερασπίσω τον άνθρωπο, τον Δήμαρχο αλλά και τους δημοκρατικούς κανόνες που πρέπει να τηρούνται σε κάθε δραστηριότητα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Τα δίκαια αιτήματα εργαζομένων και ο αγώνας τους επ’ ουδενί δεν συνδέονται με τραμπουκισμούς και μεθόδους παρακράτους από προβοκάτορες που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία μας. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν και έχουν καταδικαστεί στη συλλογική συνείδηση του λαού μας.

Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα παρέμβει αυτεπαγγέλτως και θα κάνει το χρέος της, ώστε να οδηγηθούν ενώπιόν της».
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα