Χριστοφιλοπούλου: Ο Τσίπρας ήθελε να παίξει με τον μεγάλο ηγέτη της αλλαγής

«Δεν θα καταφέρει παρά να μας συσπειρώσει…»

Σημεία Ομιλίας της Εισηγήτριας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής επί των άρθρων του Ν/Σ «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις»

Χθες ήταν 3 του Σεπτέμβρη και για μας είναι ημέρα

μνήμης αλλά και ημέρα αγώνων.
Ξεκινάει μία νέα αλλαγή, την οποία πολλοί φοβούνται όπως δείχνει και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».
Μην αντιδράτε έτσι κύριες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ!!
Πολλοί από εσάς στείλατε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο και τον μισείτε ακόμα και τώρα.
Αλλά βεβαίως, ο πονηρός πολιτευτής -κατά Σαββόπουλο- Αλέξης Τσίπρας ήθελε να παίξει εν ου παικτοίς. Ήθελε να παίξει με τον μεγάλο ηγέτη της αλλαγής. Δεν θα καταφέρει παρά να μας συσπειρώσει.
Η Δημοκρατική Παράταξη ξεκινά δυναμικά το μεγάλο εγχείρημα της ενότητας του χώρου!

Θα ήθελα να θυμίσω στον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Βρούτση ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν εκεί, οι ομαδικές απολύσεις θα είχαν ψηφισθεί πολύ νωρίτερα.
Ξέρετε πάρα πολύ καλά πόσο πλάτη βάλαμε σε αυτά λόγω των αρχών και των αξιών μας. Και επειδή κ. Βρούτση στην επί της αρχής συζήτηση είπατε στην κυβέρνηση να έρθει ο συνδικαλιστικός νόμος θέλω να ρωτήσω την κυρία Υπουργό, μιας και θα έχει συμπαραστάτη την ΝΔ: Θα φέρετε το 50% + 1 για το δικαίωμα της απεργίας; Τι ακριβώς θα φέρετε για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα;
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει να πει ότι οποιαδήποτε αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο, ο οποίος είναι θεμέλιο, πρέπει να γίνει με κοινωνικό διάλογο όπου να συμφωνήσουν εργαζόμενοι-εργοδότες και κυβέρνηση ακόμα και τα κόμματα. Αλλά εάν πάτε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξετε τον συνδικαλιστικό νόμο ερήμην των εργαζομένων και των εργοδοτών, εμάς και τον κόσμο της εργασίας θα μας βρείτε απέναντί σας.

The post Χριστοφιλοπούλου: Ο Τσίπρας ήθελε να παίξει με τον μεγάλο ηγέτη της αλλαγής appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα