Χρειάστηκε 10 λεπτά για να ανέβει τα 1.576 σκαλιά του Empire State Building (βίντεο)

Ένας Αυστραλός αναδείχθηκε νικητής στον αγώνα που ξεκινά από το ισόγειο και καταλήγει στην κορυφή του Empire State Building, του δεύτερου ψηλότερου κτιρίου της Νέας Υόρκης.

Ο «κάθετος μαραθώνιος», όπως ονομάζεται, διεξάγεται τα τελευταία 36 χρόνια.
Εκατοντάδες αθλητές ξεκινούν από το ισόγειο για να τερματίσουν στην κορυφή ανεβαίνοντας 1.576 σκαλιά ή 86 ορόφους.
Φέτος συμμετείχαν 600 αθλητές από 18 χώρες. Στις δύο πρώτες θέσεις για τους άνδρες τερμάτισαν Αυστραλοί. Ο χρόνος του πρώτου Τόμας Ντόουλντ: 10 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα.

Στις γυναίκες

πρώτη ήλθε η Αμερικανίδα Μελίσα Μους και στη δεύτερη θέση μια Αυστραλή.

Για την ιστορία, υπάρχει και παγκόσμιο πρωτάθλημα «κάθετων μαραθωνίων», όπου οι αθλητές ανεβαίνουν σκαλιά σε διάφορα κτίρια του κόσμου: Ελβετία, Ισπανία, Ταϊβάν, Κίνα, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη και Βραζιλία.

Παγκόσμιος πρωταθλητής την περασμένη χρονιά αναδείχθηκε ένας Γερμανός, ο οποίος λόγω ασθένειας έχασε τον αγώνα της Νέας Υόρκης.
Στους άνδρες, το παγκόσμιο ρεκόρ το έχει ένας Αυστραλός, ο Πολ Κρέικ με 9:33. Στις γυναίκες κυριαρχεί μια Αυστριακή, η Αντρέα Μάιρ με 11:23.

Το Empire State Building έχασε τον τίτλο του ψηλότερου κτιρίου της Νέας Υόρκης, στις 30 Απριλίου του 2012, όταν το ξεπέρασε ο υπό κατασκευή ουρανοξύστης One World Trade Center, που ανυψώνεται στη θέση των Δίδυμων Πύργων.


Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Τυχαία Θέματα