Μπομπ Ντύλαν: οι κριτικοί που με αποκάλεσαν Ιούδα μπορούν να σαπίσουν στην κόλαση

Επίθεση στους κριτικούς εξαπολύει για πρώτη φορά σε μια νέα συνέντευξη του στο περιοδικό Rolling Stone ο ζωντανός θρύλος της αμερικάνικης μουσικής Μπομπ Ντύλαν.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μάικλ Γκίλμορ για τις κατηγορίες που έχει δεχθεί ο τραγουδοποιός για τη χρησιμοποίηση αποσπασμάτων άλλων συγγραφέων και ποιητών, όπως του ιάπωνα Γιουνίτσι Σάγκα και του αμερικανού Χένρι Τίμροντ, ο Ντύλαν λέει: «Ω ναι, στην φολκ και τη τζαζ οι αναφορές και οι παραθέσεις είναι μια πλούσια και γόνιμη παράδοση. Αυτό

σίγουρα είναι αλήθεια. Είναι αλήθεια για όλους εκτός από εμένα. Υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για εμένα. Και όσον αφορά στον Χένρι Τίμροντ, τον έχετε ακούσει ποτέ; Ποιος τον διαβάζει τελευταία; Και ρωτήστε τους απογόνους του τι πιστεύουν για τον ντόρο. Και αν νομίζετε ότι είναι τόσο εύκολο να τον παραθέσετε και ότι θα βοηθούσε τη δουλειά σας, κάντε το και δείτε πόσο μακριά μπορείτε να πάτε. Οι φοβιτσιάρηδες και οι δειλοί (wussies and pussies στο κείμενο) παραπονιούνται γι ‘αυτά. Από παλιά – είναι μέρος της παράδοσης. Πάει πολύ πίσω. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που προσπάθησαν να μου κολλήσουν το όνομα Ιούδας. Ιούδας, το πιο μισητό όνομα στην ανθρώπινη ιστορία! Αν πιστεύεις ότι σε αποκάλεσαν κάτι άσχημο, προσπάθησε να τα βγάλεις πέρα με κάτι τέτοιο. Ναι, και για ποιο λόγο; Επειδή έπαιξες ηλεκτρική κιθάρα; Λες και αυτό είναι με κάποιο τρόπο ισάξιο του να προδίδεις τον Κύριο μας και να τον παραδίδεις στη σταύρωση. Όλοι αυτοί οι σατανικοί καριόληδες μπορούν να σαπίσουν στην κόλαση.»

Στη σπάνια συνέντευξη του που κυκλοφορεί με το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού, ο Ντύλαν μιλάει επίσης για πολλά και διαφορετικά θέματα όπως τον Τζον Λένον, τον Μπρους Σπρίνγκστιν, τι πιστεύει για τις ταινίες «I’m Not There» και «Masked and Anonymous», για το περιστατικό με την αστυνομία στο Νιου Τζέρσεϊ το 2009 κ.α.

Το 35ο άλμπουμ του με τίτλο «Tempest» κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα και αυτό είναι το πρώτο βίντεο τραγουδιού από το δίσκο:

Keywords
Τυχαία Θέματα