Μπαρόζο: «Έχουμε εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά»

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο είχε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία στην διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, με τον πρ. Ευρωβουλευτή ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη, με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις από την θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο

Σκεπτικός, προβληματισμένος, αλλά αποφασισμένος να στηρίξει την Ελλάδα και τον Αντώνη Σαμαρά, εμφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Κομμισσιόν Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο φεύγοντας από τις Βρυξέλλες, είχε ειδοποιήσει το Μαξίμου ότι «θα ήθελε να δει και να συζητήσει τα προβλήματα της κρίσης στην Ευρωζώνη, με τον Πρωθυπουργό».

Έγκυροι κύκλοι των Βρυξελλών  βρήκαν σωστή και επιβεβλημένη την απόφαση Μπαρόζο, δεδομένης της μεγάλης κρίσης που ξέσπασε ταυτόχρονα σε Ισπανία και Ιταλία. Επιπλέον δε απομένουν τρεις μήνες πριν από την Σύνοδο Κορυφής όπου, ο Αντώνης Σαμαράς θα «ανοίξει τα χαρτιά του» στους Εταίρους της ΕΕ επιδιώκοντας να πείσει τους ομολόγους του ότι «η Ελλάδα και θέλει και μπορεί».

Απ΄ό,τι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Πρόεδρος της Κομμισσιόν, μετά το τέλος της συνάντησής του με το Έλληνα Πρωθυπουργό, εξέφρασε στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του με στενούς συνεργάτες του «το θαυμασμό του για την πίστη και αποφασιστικότητα με την οποία ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης αντιμετωπίζει τη δύσκολη στιγμή που περνά η Ελλάδα». Ενώ πρόσθεσε «πως ο κίνδυνος είναι κοινός και ορατός για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και όχι μόνο για την Ευρωζώνη». «Χρειάζεται κοινή προσπάθεια και συντονισμός» είπε κατά την αναχώρησή του  ο Μανουέλ Μπαρόζο.

Του Μανώλη Μαυρομμάτη
Δημοσιογράφου – πρ. Ευρωβουλευτή ΝΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα