Αύριο αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις

Αύριο Τρίτη αναμένεται να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των τεσσάρων θεσμών για το νέο δανειακό πρόγραμμα. Σήμερα αναμένονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των τεχνικών κλιμακίων, την Πέμπτη οι επικεφαλής των θεσμών, οι οποίοι φέρονται να προβάλλουν νέες αξιώσεις για ψήφιση και τρίτου πακέτου με προαπαιτούμενα μέτρα.

Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά τις διαθέσεις των πιστωτών σε πολιτικό επίπεδο, κατά τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν

και θετικά, αλλά και αρνητικά σημάδια…

Συγκεκριμένα: Την ώρα κατά την οποία το Spiegel έγραφε ότι οι δανειστές προσανατολίζονται σε λογικότερους στόχους για το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα, οι «σκληροί» συντηρητικοί κύκλοι της ΕΕ (γνωστοί και ως «ομάδα Σόιμπλε») Σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών παρατηρητών, αλλά και κυβερνητικών στελεχών απεργάζονται νέες απαιτήσεις από την Αθήνα.

Επιδίωξη των δυνάμεων που «στρατεύονται» στο πλευρό του Β. Σόιμπλε εφαρμόζοντας τη γραμμή του, είναι η εξής: Να βάλουν «από το παράθυρο» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την αξίωση για 3ο πακέτο μέτρων, προκειμένου να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες έως την 20η Αυγούστου (ημέρα αποπληρωμής δόσης στην ΕΚΤ) και οι οποίες ανέρχονται σε 3,5 δισ. ευρώ. Επίσης, πρόθεση αυτών των υπερ- συντηρητικών κύκλων είναι να μετατεθεί για αργότερα η έγκριση της συμφωνίας.

«Ανάμεσα στα «προαπαιτούμενα» που επιχειρούν να βάλουν στο τραπέζι είναι και ορισμένα μέτρα που είναι σχεδόν αδύνατον να περάσουν από τη σημερινή Βουλή», έγραψε χαρακτηριστικά η «Αυγή» του Σαββάτου.
Πηγή avgi.gr

The post Αύριο αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα