Άρμστρονγκ: Δεν μου αξίζει η… θανατική ποινή (βίντεο)

Με τη θανατική ποινή παρομοίωσε ο Λανς Άρμστρονγκ την ποινή του ισόβιου αποκλεισμού που τού επέβαλε η USADA (η υπηρεσία αντιντόπινγκ των ΗΠΑ) στο δεύτερο μέρος της πολύκροτης συνέντευξης του στην αμερικανίδα δημοσιογράφο Όπρα Γουίνφρι.

«Δε λεω ότι αυτό είναι άδικο, λεω ότι είναι διαφορετικό. Αξίζω την τιμωρία, όμως δεν είμαι σίγουρος ότι μού αξίζει η θανατική ποινή», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η ποινή του ισόβιου αποκλεισμού από την ποδηλασία είναι

πολύ βαριά σε σχέση με αντίστοιχες σε αθλητές άλλων αγωνισμάτων που ομολόγησαν ότι έκαναν χρήση αναβολικών.

Ο αμερικανός ποδηλάτης απέρριψε πάντως τις κατηγορίες ότι εξακολουθούσε να κάνει χρήση αναβολικών ουσιών κατά την επιστροφή του το 2009 και υποστήριξε ότι δεν αληθεύουν οι ισχυρισμοί ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει την USADA για να σταματήσει την έρευνα σε βάρος του.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας ανέφερε ακόμη ότι «έβλεπα το γιο μου, Λουκ, να με υπερασπίζεται και να λεει «δεν είναι αλήθεια».

Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να τού το πω. Ποτέ δε με ρώτησε «μπαμπά είναι αλήθεια;» Με εμπιστεύεται», ανέφερε, «και εγώ τού είπα: άκου, πολλοί ρωτούν για τον μπαμπά σου αν έκανε ή όχι χρήση αναβολικών’. Θέλω να σου πω ότι είναι αλήθεια».
Ο Άρμστρονγκ ανέφερε επίσης πως θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα