Άρης Τερζόπουλος: Η ιστορία του εκδότη που άλλαξε τα περιοδικά

Δέκα χρόνια μετά το τελευταίο τεύχος, το ιστορικό ΚΛΙΚ ξαναχτυπά

Του Διονύση Θανάσουλα
Πηγή provocateur.gr

Εκεί γύρω στις 5:00 το απόγευμα, τα γραφεία στην οδό Φραγκοκκλησιάς βρίσκουν τη “σωστή” τους ατμόσφαιρα. Έχοντας ζήσει στα γραφεία αυτά για περισσότερο από 30 χρόνια, μπορώ να έχω προσωπική άποψη για το πότε οι χώροι αυτοί βρίσκουν τον καλύτερο εαυτό τους. Κατά τις 5:00 το απόγευμα ο ήλιος αρχίζει να γέρνει και οι ακτίνες του γίνονται λιγότερο κάθετες και περισσότερο φιλικές. Καθώς η ώρα πλησίαζε τις 6:00, γύρισα τα μάτια μου προς τα δυτικά και συνειδητοποίησα

πως σ’ αυτά ακριβώς τα γραφεία έχει γραφτεί ένα μεγάλο και σημαντικό μέρος της ιστορίας του σύγχρονου περιοδικού Τύπου στην Ελλάδα. Μετά ξανακοίταξα μπροστά μου τα χαρτιά και τα σχέδια που είχα πάνω στο γραφείο. Το ζήτημα είναι τι είδους ιστορία θα γραφτεί από ’δω και πέρα…»

Για τον κύριο Άρη Τερζόπουλο, η ιστορία που γράφτηκε από τον Μάιο του 2003 όταν αποτύπωνε τις σκέψεις του στο παραπάνω απόσπασμα για το editorial του ΚΛΙΚ με τίτλο «Ολική Επαναφορά», δεν στάθηκε καλή μαζί του. Το έντυπο που άλλαξε την ιστορία του περιοδικού Τύπου στην Ελλάδα ανέστειλε οριστικά την έκδοσή τον Δεκέμβριο του 2005, μετά από 219 τεύχη. Μόνο που απ’ ότι φαίνεται ο Άρης Τερζόπουλος είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει παρά την αποτυχία του ιντερνετικού ΚΛΙΚ, ένα εγχείρημα που έληξε άδοξα πριν από λίγους μήνες.

Η απόφασή του να επιστρέψει ξανά στα εκδοτικά δρώμενα -οι πληροφορίες τοποθετούν την νέα αρχή στις αρχές ή στα μέσα του Φεβρουαρίου- είναι σίγουρα μια πρόκληση για τον δανδή εκδότη με τις εστέτ ανησυχίες.

Το κτήριο στην οδό Φραγκοκκλησιάς 7, εκεί όπου πριν από 20 χρόνια στήθηκε το ΚΛΙΚ, ήταν πάντα ένα μέρος που λάτρευε ο Τερζόπουλος. Βρισκόταν σχεδόν μόνιμα μέσα στο γραφείο με τις τρεις τηλεοράσεις και τους πίνακες ζωγραφικής του πατέρα του με τις σεβάσμιες μορφές γερόντων, να τον «κοιτούν» βλοσυρά από τους τοίχους.

Κανείς δεν ξέρει προς το παρόν αν το νέο ΚΛΙΚ θα βγει εκεί, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, ή και στις δύο αφού ο εκδότης κρατάει το στόμα του κλειστό…

Για τη συνέχεια εδώ

The post Άρης Τερζόπουλος: Η ιστορία του εκδότη που άλλαξε τα περιοδικά appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα