Άρχισαν τα όργανα για τον έλεγχο της ΕΡΤ! Υπάρχει... ελπίδα!

email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π.

«Οσο πιο ψηλα πεταμε…τοσο πιο μικροι φαινομαστε σε αυτους που δεν μπορουν να πεταξουν…..!» Friedrich Wilhelm Nietzsche

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις», άρχισαν τα όργανα για τον έλεγχο της ΕΡΤ. Όλα έχουν ένα σχέδιο άλωσης όταν πρόκειται για τη νομή της εξουσίας. Διάβασα λοιπόν σε έναν ιστότοπο του διαδικτύου, ένα «ενδιαφέρον» κείμενο που προετοιμάζει και το έδαφος μόλις ο δημόσιος φορέας «τεθεί» σε πλήρη λειτουργία.

Πάσχα έρχεται, άγιες μέρες είναι, μία μικρή ομάδα

από την πρώην ΕΡΤ που έχει δυνατούς δεσμούς με τον «εφημέριο» της εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου, τον επισκέφθηκε για να παρακολουθήσει τη λειτουργία και παράλληλα να εξομολογηθούν για τις αμαρτίες τους στην ΕΡΤ, και να ζητήσουν τη βοηθειά του. Ο «εφημέριος» θέλοντας να αυξήσει τα έσοδα της εκκλησίας και του «παγκαριού», τους άκουσε με προσοχή και αποφάσισε ότι όλα όσα ειπώθηκαν από τους συνομιλητές του για το καλό της νέας ΕΡΤ, και το «δικό» του, έπρεπε να τα δημοσιοποιήσει από την ιστοσελίδα του.

Μέσα σε αυτούς υπήρχαν και κάποιοι, που είχαν μπει στην ΕΡΤ από φεγγίτες και παράθυρα, και ρώτησαν τον «εφημέριο» εάν αυτό είναι αμαρτία. Αυτός τους διαβεβαίωσε ότι μια τέτοια πράξη είναι «παράσημο» ανδρείας!!! Τα «παιδιά» μετά την εξομολόγηση έφυγαν ενθουσιασμένα, που τους άκουσε με προσοχή και τους υποσχέθηκε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν, διότι γνωρίζει το θέμα της ΕΡΤ από πρώτο χέρι. Και ο εφημέριος άρχισε να γράφει!!!

«Σας παρουσιάζω τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη: τον άνθρωπο που είχε πάντα δίκιο».

Έναν λίβελο εις βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος πρωτοφανή για έναν «εφημέριο», όταν το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται τυγχάνει να είναι πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ με 15 πρωτοβάθμια σωματεία και αντιστάθηκε στο «μαύρο» της ΕΡΤ. Δεν με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο πρόσωπο, ούτε έχω ιδιαίτερες σχέσεις.

Αλλά το να κατηγορείς έναν άνθρωπο, ότι για όλα τα δεινά της ΕΡΤ φταίει, και να τον παρουσιάζεις σαν εγκληματία του φορέα, ε! κύριε «εφημέριε» η έχετε λάθος πληροφορίες η θα πρέπει να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό σε ψυχανάλυση μαζί με αυτούς που εξομολογήσατε! Ούτε στον Αλ Καπόνε δεν είχαν προσάψει τόσες κατηγορίες. Βέβαια το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει ανάγκη ευσήμων από τον «εφημέριο».

Αγαπητοί φίλοι στον πρόεδρο και την ΠΟΣΠΕΡΤ μπορείτε να προσάψετε όσες κατηγορίες θέλετε. Δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε, ότι αν σήμερα ανοίγει η ΕΡΤ, ανοίγει χάρη σε αυτά τα παιδιά. Την ΠΟΣΠΕΡΤ την ΕΡΤόπεν, την ΕΡΤ3 και όλους τους περιφερειακούς Ρ/Φ σταθμούς, με το συντονισμό και την συμπαράσταση, ηθική και υλική της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Αυτό το αναγνώρισαν και όλοι οι ομιλητές-βουλευτές στη διαρκή επιτροπή της βουλής στη συζήτηση για το ν/σ της ΕΡΤ χθές, και έδωσαν εύσημα στους απολυμένους και το συνδικαλιστικό κίνημα, που κράτησε ζωντανό το όνειρο της επαναλειτουργίας.

Πίσω όμως από τον «εφημέριο» και τα πρόσωπα που εξομολογήθηκαν υπάρχει άλλος σκοπός. Η Άλωση της ΠΟΣΠΕΡΤ από υμετέρους που προσδοκούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στη νέα ΕΡΤ και συνδέονται με το Μαξίμου. Με τη λάσπη στο πρόσωπο του προέδρου έχουν βαθειά τη πίστη ότι θα τα καταφέρουν. Αναμασάνε στοιχεία και κατηγορίες από το παρελθόν που έχουν τεθεί στο αρχείο τελεσίδικα. Τον κατηγορούν ακόμη, ότι συναντήθηκε με ανθρώπους της ΝΕΡΙΤ και της ΔΤ για να προδώσει τους αγώνες των απολυμένων.

Μα κύριε «εφημέριε» αυτοί βρίσκονται τώρα μέσα στην ΕΡΤ και με αυτούς πρέπει να συνεργαστεί. Θα ήταν καλύτερο να συναντηθεί με τον «Άνθιμο» της Θεσσαλονίκης; Αλλά όταν κάποιος πετάει ψηλά και αγωνίζεται όπως λέει και το αρχικό απόφθεγμα του Νίτσε, τον βλέπουν μικρό γιατί δεν μπορούν να τον φτάσουν. Προσπαθούν βέβαια με τον τρόπο της «μαιμούς», αλλά η μαϊμού «όσο πιο ψηλά ανεβαίνει στο δένδρο, τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της».

Παρά τα όσα συμβαίνουν υπάρχει …ελπίδα για τη δημόσια τηλεόραση-ΕΡΤ. Παρακολούθησα όλη τη διαδικασία στη διαρκή επιτροπή χθες. Και ομολογώ, ότι παρά την απογοητευσή μου υπάρχουν ελπίδες!

Σε επόμενη ανάρτηση, θα αναφερθούμε στη συζήτηση και το παρασκήνιο. Έχει πολύ ενδιαφέρον. Και για όσους ασχολούνται με το φαινόμενο ΕΡΤ και θέλουν να προσφέρουν πραγματικά τις υπηρεσίες του ας είναι λίγο εγκρατείς. Γι΄αυτό και τους αφιερώνω ένα απόφθεγμα του Φ. Νίτσε:

«Το σκουλήκι μαζεύεται όταν το πατούν. Αυτό είναι έξυπνο. Με τούτο τον τρόπο μειώνει τις πιθανότητες να το πατήσουν πάλι. Στη γλώσσα της ηθικής αυτό λέγεται ταπεινοφροσύνη».

The post Άρχισαν τα όργανα για τον έλεγχο της ΕΡΤ! Υπάρχει... ελπίδα! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα