Απονεμήθηκαν τα τηλεοπτικά βραβεία Emmy

Η Αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά «Homeland» -η ιστορία της οποίας εκτυλίσσεται στις ΗΠΑ, και παρουσιάζει την μετά από το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 εποχή- συγκέντρωσε έξι τηλεοπτικά βραβεία Emmy, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου. Τα βραβεία δόθηκαν σε τηλεοπτικές σειρές που προβάλλονται στην απογευματινή ζώνη, αλλά και σε τηλεταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων και διάσημοι ηθοποιοί του Χόλυγουντ.

Εκτός από το βραβείο για την καλύτερη τηλεοπτική

δραματική σειρά, το «Homeland» έφερε επίσης διακρίσεις για τους ηθοποιούς που συμμετέχουν στη σειρά. Ο λόγος για τους Damian Lewis, Claire Danes και Mandy Patinkin. Στη σειρά, ο Lewis υποδύεται ένα στρατιώτη, που επιστρέφει στις ΗΠΑ μετά από χρόνια αιχμαλωσίας στο Ιράκ και πιστεύεται ότι έχει γίνει μέλος της οργάνωσης Αλ Κάιντα.

Ανάμεσα στις βραβεύσεις που ξεχώρισαν, αυτή της Βρετανίδας ηθοποιού, κυρίας Maggie Smith, η οποία διακρίθηκε για το ρόλο της στη σειρά «Downtown Abbey». Την προηγούμενη εβδομάδα, η ίδια σειρά βραβεύτηκε με δύο ακόμα Emmy σε ξεχωριστή κατηγορία του θεσμού. To τηλεοπτικό δημιούργημα του Jullian Fellowes συγκέντρωσε συνολικά 16 υποψηφιότητες, τις περισσότερες που έλαβε ποτέ Βρετανική, δραματική σειρά, στην ιστορία του θεσμού των Emmy. Ο πρώτος κύκλος της δημοφιλούς σειράς «εποχής» θα προβάλλεται από τον Οκτώβριο και στη χώρα μας – με τον μεταφρασμένο, στα Ελληνικά, τίτλο «Ο πύργος των Ντάουντον» – από την τηλεόραση της ΝΕΤ.

Η τηλεταινία «Game Play», που παρουσιάζεται από το Αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο HBO και αφηγείται την ιστορία του προεκλογικού αγώνα της συντηρητικής υποψήφιας αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Sarah Palin, χάρισε στην «κινηματογραφική» Julianne Moore ένα βραβείο για την ερμηνεία της στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ίδια ταινία κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία, ανάμεσα σε αυτά και το βραβείο σκηνοθεσίας στον Jay Roach.

Τέσσερα βραβεία Emmy συγκέντρωσε επίσης και η κωμική σειρά «Modern Family», η καλύτερη στην κατηγορία της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της φετινής απονομής. Για τη συμμετοχή του σε μια επίσης κωμική σειρά, τη αγαπημένη σε πολλούς «Two and a Half Men» βραβεύτηκε ο ηθοποιός John Cryer.

O κινηματογραφικός αστέρας Kevin Costner βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ηθοποιός, για τη σύντομη τηλεοπτική σειρά, βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα, «Hatfields & McCoys».
Πηγή: ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα