Απόλυση εγκύου απο την εταιρία Migato ΑΕ

Καταγγελία Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

Αυτή την είδηση δεν θα την δείτε σε κανένα δελτίο ειδήσεων…

Δεν πρόλαβε καλά καλά να δικαιωθεί η (πρώην) έγκυος εργαζόμενη της ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ, που της ζητήθηκε να ρίξει το παιδί της για να μην απολυθεί, και ένα νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας εκδηλώθηκε, πάλι σε γυναίκα έγκυο, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ). Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, υπήρξε απόλυση της εγκύου από την εταιρεία «MIGATO Α.Ε.».

Η

παράνομη και καταχρηστική απόλυση της εγκύου εργαζομένης έγινε όταν ανακοίνωσε στην εταιρία την εγκυμοσύνη της. Η εργοδοσία την ανάγκασε να υπογράψει λύση της σύμβασης της, επικαλούμενη υπογραφή νέας που θα όριζε αλλαγή των όρων εργασίας. Ουσιαστικά η εργαζόμενη εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Ωστόσο, η νέα σύμβαση δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην εργαζόμενη. «Αντιθέτως, στις συνεχείς ερωτήσεις της συναδέλφου για την υπογραφή νέας σύμβασης, η εταιρεία απάντησε ότι δεν τίθεται ζήτημα καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση! Η κοροιδία δεν σταμάτησε όμως μόνον εκεί. Σε ερώτηση του Σωματείου προς την εταιρεία για τους λόγους απόλυσης, ο υπεύθυνος απάντησε “Έτσι! Διευθυντικό δικαίωμα!”», καταγγέλλει το ΣΜΤ.

Του Πέτρου Κατσάκου από Facebook

The post Απόλυση εγκύου απο την εταιρία Migato ΑΕ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Αναζητήσεις
μιγκατο απολισι, απολυση
Τυχαία Θέματα