Από τον Γιαννίκο, στον Παναγιωτάκη και τον Παπανδρέου

Αλλάζει χέρια η «Ελληνική Θεαμάτων»

Στον Διονύση Παναγιωτάκη του Action24 περνούν τα θέατρα, «ΠΑΛΛΑΣ», «ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ» και «ΑΛΙΚΗ», σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Βασ. Μπουζιώτη όπως δημοσιεύεται στο σαιτ, onlytheater. Ωστόσο για την ιστορία θυμίζουμε ότι η «Ελληνική Θεαμάτων» μετά τις περιπέτειες του Κώστα Γιαννίκου του ALTER πέρασε στη νομική του σύμβουλο, Αρχοντούλα Παπαπαγιώτου, όπως είχε αποκαλύψει το Enimerosi24 τον Σεπτέμβριο

του 2011. Η τελευταία με δάνειο 16 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς πήρε στα χέρια της το 100% των μετοχών και τον πλήρη έλεγχο της εταιρίας. Σημειώνεται ότι η γνωστή δικηγόρος διατηρεί στο κέντρο του Κολωνακίου μαζί με τον Γεωργαντρέα Ζάννο (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ και σύμβουλο του πρώην υπουργού πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου), αλλά και τον Σαραφιανό, μεγάλη νομική εταιρία.

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου με τίτλο, «Παπανδρέου – Παναγιωτάκης παίρνουν πλέον το τιμόνι» γίνεται αναφορά για σημαντική ανατροπή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ιστορικών θεατρικών σκηνών της πρωτεύουσας.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Βασίλη Μπουζιώτη:

«Η “σιδηρά κυρία” των θεατρικών πραγμάτων Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου αποφάσισε να ρίξει την αυλαία στην ενασχόλησή της με αυτά και να ασχοληθεί πλέον αποκλειστικά με την άλλη της ιδιότητα, αυτή της ισχυρής δικηγόρου. Το “τοπίο” αλλάζει άρδην πια, αφού τα θέατρα που είχε στα χέρια της, περνάνε ολοκληρωτικά στην Τράπεζα Πειραιώς και αποκτούν νέους διαχειριστές. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες τα θέατρα Λαμπέτη, Κιβωτός, Χορν, Αποθήκη, Πειραιώς 131 και Εμπορικόν, τα αναλαμβάνει ο θεατρικός επιχειρηματίας Τάσος Παπανδρέου που υπήρξε από τους σημαντικότερους του είδους και απουσίαζε για αρκετά χρόνια, για να επιστρέψει με τις «Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» στο θέατρο «Πειραιώς 131». Όσο για τα θέατρα Αλίκη, Παλλάς και Μικρό Παλλάς τα αναλαμβάνει ο Διονύσης Παναγιωτάκης που έρχεται απ’ τον τηλεοπτικό-διαφημιστικό χώρο κι έχει υπογράψει αρκετές δυνατές σειρές, όπως η «Τελευταία παράσταση». Η καινούργια αυτή πραγματικότητα έχει ανεβάσει στο κόκκινο την αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι…

Το σίγουρο είναι στο «Λαμπέτη» θα παιχτούν και πάλι οι «Άντρες έτοιμοι για όλα», στο «Εμπορικόν» θα «χτυπήσει» και πάλι ο Δημήτρης Καταλειφός και ότι στο θέατρο «Μικρό Παλλάς» θα επαναληφθεί το έργο «Πράματα και θάματα». Όλα τα άλλα παίζονται και «μαγειρεύονται» με προσοχή».
Πηγή: onlytheater.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα