«Απέτυχα» λέει ο Νικολά Σαρκοζί παραδεχόμενος την ήττα

Την ήττα του στη μάχη για τη γαλλική προεδρία απέναντι στον Φρανσουά Ολάντ παραδέχτηκε ο Νικολά Σαρκοζί, ευχαριστώντας «τα εκατομμμύρια των ψηφοφόρων του».

«Απέτυχα να πείσω το γαλλικό λαό, και αναλαμβάνω την ευθύνη αυτής της αποτυχίας» είπε σε πλήθος υποστηρικτών του, λέγοντας πως δεν θα είναι επικεφαλής της «Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα» (UMP) στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και απευθύνοντας κάλεσμα για ενότητα στα κομματικά στελέχη.

Ο Σαρκοζί

είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φρανσουά Ολάντ λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης.

«Να μην διαιρεθείτε, να παραμείνετε ενωμένοι. Πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη των βουλευτικών. Είναι δυνατόν να την κερδίσουμε. Τα αποτελέσματα (των σημερινών προεδρικών εκλογών) είναι τιμητικά. Δεν θα οδηγήσω εγώ αυτήν την προεκλογική εκστρατεία» είπε νωρίτερα ο Σαρκοζί σε ανώτερα  κομματικά στελέχη του UMP.

Μισή ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, ο Νικολά Σαρκοζί εμφανίστηκε σε πλήθος των ψηφοφόρων του UMΡ στο Παρίσι. Ο Γάλλος απερχόμενος Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τη λέξη αποτυχία, υπογραμμίζοντας την σημασία της αξιοπρέπειας στην ήττα και της ανάληψης της ευθύνης για το πολιτικό αποτέλεσμα.

Η ομιλία του διακόπηκε αρκετές φορές από τις φωνές των ψηφοφόρων, που τραγουδούσαν το όνομά του. Όταν ο Σαρκοζί τελείωσε το λόγο του, οι υποστηρικτές του τραγούδησαν τον γαλλικό εθνικό ύμνο.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα