Απάντηση Μηχιώτη σε Μαμουζέλο

Επιστολή Σεραφείμ X. Μηχιώτη στο enimerosi24

Απάντησις εις συν. Ι. Μαμουζέλο 

15 Μαϊου 2012 

Κύριε συνάδελφε, 

Εν σχέσει με το δημόσιο σχολιασμό σας της δημοσίας δηλώσεώς μου γιά το άρθρο του π. προέδρου της ΕΣΗΕΑ κ. Αριστείδη Μανωλάκου («Αυγή» της 13-05-2012), σας απαντώ τα εξής, ώς εξής: 

Απόλυτης αντικειμενικότης δεν υπάρχει, ούτε και πρόκειται να υπάρξει. Ό,τι εκφράζομε ώς άνθρωποι, γραπτώς ή προφορικώς, ενέχει αφεύκτως και τη διάσταση της υποκειμενικότητος. Με αυτό

ώς απολύτως δεδομένο και φύσει ανυπέβλητο, το δύσκολο εις ένα λειτουργό του Τύπου είναι το να προτάσσει το εκάστοτε γεγονός καθ’ εαυτό, από την υποκειμενική του προσέγγιση ώς προς αυτό. Συνεπώς απαιτείται ένας δύσκολος αυτοέλεγχος, ώς προς το τελευταίο, ώστε να μην προκαταλάβει το μείζον, επί του οποίου καλείται να παράσχει πλήρη, πολύπλευρη και εις βάθος ενημέρωση. Αυτό δεν είναι διόλου εύκολο. Είναι η αέναη κίνησις μεταξύ των δύο άκρων του εκκρεμούς, μία πορεία της οποίας ο λειτουργός του Τύπου καλείται να εύρει τη μέση τιμή και να ελεγχθεί κατά πόσον το επιδιώκει- έστω- και το πράττει σχετικώς επιτυχώς. 

Αυτό φρονώ εγώ και το λέγω ευθαρσώς.  Η ερμηνεία την οποία εσείς δίδετε, ώς προς «πολλούς» συναδέλφους δεν αφορά παρά εσάς. Εγώ εξακολουθώ να θεωρώ εις το ακέραιον, ότι, εξ όσων έγραψε ο κ. Μανωλάκος,  εμφανίζεται να ελέγχει εν τέλει τους συναδέλφους του, οι οποίοι, είτε λόγω άλλων εξωδημοσιογραφικών δεσμεύσεων-υποχρεώσεων, είτε λόγω ανεπαρκούς δημοσιογραφικής αντιλήψεως, όπως ανέφερε, δεν διεισδύουν εις το βάθος της ουσίας των πολιτικών θέσεων του κόμματός «του» και του αρχηγού «του»(επιστολές του προς Μπαρόζο). 

Βεβαίως ουδόλως με ενδιαφέρει αν με θεωρείτε «συντηρητικό». Εσείς θέσατε τον ώς άνω επιθετικό προσδιορισμό εις το επώνυμό μου -όλως αυθαιρέτως-  και εσείς αυτοδιεψεύσθητε εν σχέσει με όσα μου αποδώσατε. 

                                                            Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα