Αντώνης Σαμαράς: Στο Κατάρ με αξιοπιστία

ΕΝΑ από τα πρώτα σημαντικά ταξίδια του νέου χρόνου επιχειρεί σήμερα ο Πρωθυπουργός, επικεφαλής πολυπληθούς αποστολής, στο Κατάρ.Ταξίδι ουσιαστικό, με πολλαπλή ανάγνωση. Διεύρυνση των Διεθνών επαφών και σχέσεων. Ανάπτυξη και γνωριμίες με κράτη σε εξέλιξη και πλουτοπαραγωγή σε τομείς κυρίως της ενέργειας. Παράλληλα όμως, σε ένα κράτος που δημιουργεί προϋποθέσεις για επενδύσεις, όπως εδώ και χρόνια πραγματοποιεί το Κατάρ, σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα όμως σε χώρες πού τους δίνεται η δυνατότητα να επενδύσουν σε τομείς, οι οποίοι τους είναι απαραίτητοι, ώστε να δημιουργήσουν

καινούργιους φίλους.

Ο Αντώνης Σαμαράς, με την μακρά εμπειρία του στο διεθνή χώρο και την εξωτερική πολιτική και έχοντας παράλληλα αναπτύξει τα δύο τελευταία κυρίως χρόνια, ιδιαίτερη δραστηριότητα και φιλικές σχέσεις στον ευρωπαϊκό χώρο, κρατά στο χέρι το «κλειδί» πού θα του επιτρέψει ν΄ ανοίξει νέες πόρτες.

Μια κρίσιμη εποχή παγκόσμιας κρίσης, όπως η σημερινή βρίσκει την Ελλάδα στο πρώτο βηματισμό ανάκτησης της τρωμένης αξιοπιστίας της,καθώς επίσης και στο άνοιγμα των συνόρων φίλων χωρών πού επί χρόνια περίμεναν καρτερικά την επίσκεψη μιας εθνικής αντιπροσωπείας με συγκεκριμένους στόχους, φιλόδοξα προγράμματα και προτάσεις.

Η ευρωπαϊκή ένωση έχει αγκαλιάσει θετικά στους κόλπους της τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Έχουν απομακρυνθεί οι φοβίες και καχυποψίες του παρελθόντος. Τρέφουν εμπιστοσύνη σ΄ ένα σύμμαχο πού αρχικά αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό. Γι΄ αυτό είναι διάφανη η αλληλεγγύη, την οποία συναντά η χώρα μας κάθε φορά που έχει ανάγκη.

Με το «διεθνές διαβατήριο» πλέον στο χέρι, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινά το ταξίδι πού προσδοκούμε θετικά με αισιόδοξα μηνύματα και αποτελέσματα.

» Είναι μόνο η αρχή» τονίζεται.

Ο «δρόμος του μεταξιού» (Πεκίνο), της Κόκκινης Πλατείας» (Μόσχα) και το επιστέγασμα φιλίας με τις ΗΠΑ του Ομπάμα(Ουάσινγκτον), έχουν σειρά στο φιλόδοξο πρόγραμμα του πρωθυπουργού της χώρας.

Άρθρο του Μανώλη Μαυρομμάτη στον «Ελεύθερο Τύπο»
Δημοσιογράφου-πρ. Ευρωβουλετή ΝΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα