Αντιμέτωποι με νέες κατηγορίες Ρ.Μπρουκς και Κόλσον για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Βρετανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι θα απαγγείλουν κατηγορίες εις βάρος του Άντι Κόλσον, πρώην αρχισυντάκτη της εφημερίδας News of the World και πρώην σύμβουλου του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για χρηματισμό δημόσιων αξιωματούχων με στόχο την εξασφάλιση των τηλεφώνων επικοινωνίας μελών της βασιλικής οικογένειας.

Κατηγορίες για συνωμοσία σε χρηματισμό δημοσίων υπαλλήλων πρόκειται να απαγγελθούν και εις βάρος της Ρεμπέκα Μπρουκς, επίσης φίλης του πρωθυπουργού

και πρώην γενικής διευθύντριας του ομίλου News International του Ρούπερτ Μέρντοκ και της εφημερίδας News of The World.
Εκτός από τον Κόλσον, την Μπρουκς και τον Γκούντμαν, οι εισαγγελείς απηύθυναν κατηγορίες εις βάρος του Τζον Κέι, επικεφαλής του ρεπορτάζ στην Sun από το 1990 ως το 2011 και της Μπετίνα Τζόρνταν Μπάρμπερ του υπουργείου Άμυνας.

Οι κατηγορίες προκύπτουν από μία ευρύτερη έρευνα για τον βρετανικό Τύπο που ξεκίνησε ύστερα από τις αποκαλύψεις ότι δημοσιογράφοι στη συγκεκριμένη ταμπλόιντ ιδιοκτησίας Ρούπερτ Μέρντοκ, η οποία στη συνέχεια έκλεισε, υπέκλεπταν τηλεφωνικές συνομιλίες διαφόρων προσώπων για να εξασφαλίσουν ελκυστικά ρεπορτάζ.

Ο Κόλσον ήταν αρχισυντάκτης της News of the World από το 2003 ως το 2007 προτού αναλάβει τη θέση του συμβούλου επικοινωνίας του Κάμερον, όπου παρέμεινε από το 2007 ως το 2011.

Οι νέες αυτές κατηγορίες αναμένεται να θέσουν και πάλι το ερώτημα σχετικά με τα κριτήρια επιλογής του Κόλσον από τον πρωθυπουργό.
«Συμπεράναμε, ύστερα από προσεκτική εξέταση των στοιχείων, ότι εναντίον των Κλάιβ Γκούντμαν (πρώην δημοσιογράφος της News of the World σε θέματα που αφορούν τη μοναρχία) και Άντι Κόλσον, πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες για συνωμοσία» δήλωσε η Άλισον Λέβιτ από το γραφείο του εισαγγελέα.

«Οι κατηγορίες συνδέονται με τον χρηματισμό δημόσιων αξιωματούχων με αντάλλαγμα την παροχή πληροφοριών, περιλαμβανομένου ενός τηλεφωνικού καταλόγου των Ανακτόρων, γνωστού και ως «Πράσινο Βιβλίο», που περιέχει τα τηλέφωνα επικοινωνίας μελών της βασιλικής οικογένειας και του προσωπικού των Ανακτόρων» πρόσθεσε η Άλισον Λέβιτ.

Οι Μπρουκς και Κόλσον αντιμετωπίζουν ήδη κατηγορίες που συνδέονται με τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Το σκάνδαλο που έπληξε τον κολοσσιαίο μιντιακό όμιλο του Μέρντοκ προκάλεσε τριγμούς στο βρετανικό πολιτικό κατεστημένο αποκαλύπτοντας τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στην κυβέρνηση και σε μερίδα του Τύπου.

Η Μπρουκς, στενή φίλη του Κάμερον, αντιμετωπίζει κατηγορίες μαζί με τον σύζυγό της και με μέλη του προσωπικού της εφημερίδας, επειδή φέρεται ότι επιχείρησαν να παρακωλύσουν την έρευνα της αστυνομίας.
Η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε να ερευνά τις κινήσεις δημοσιογράφων της εφημερίδας News of the World τον περασμένο χρόνο όταν έγινε γνωστό ότι κάποιοι από αυτούς επιδίδονταν σε τηλεφωνικές υποκλοπές.
Η αστυνομία έχει συλλάβει 52 ανθρώπους σε σχέση με την κατηγορία του χρηματισμού δημόσιων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και μέλη του προσωπικού της καθημερινής ταμπλόιντ του Μέρντοκ Su

Keywords
Τυχαία Θέματα