Αντεπίθεση με παραδείγματα

Του Γιάννη Παπαγιάννη

Στην αντεπίθεση περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας συγκεκριμένα στοιχεία και φέρνοντας παραδείγματα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική οικονομία και ποια είναι τα λάθη της τρόικας.

Στο πλαίσιο αυτό, κορυφαία στελέχη του, αναφέρθηκαν στην εκτίμηση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ, το οποίο έκανε λόγο για τρία ιστορικά λάθη του Ταμείου, ανάμεσα τους την αστοχία και την αποτυχία του ελληνικού

προγράμματος.

Βάσει αυτού, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δήλωση του ανέφερε ότι «οι επίσημες προβλέψεις του Ταμείου για τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας δεν ήταν αποτέλεσμα εσφαλμένης οικονομικής ανάλυσης, αλλά πολιτικής μεθόδευσης. Όταν αποκαλύφθηκε το «λάθος» του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή, μιλούσαμε για εγκληματική ανικανότητα. Μετά την Έκθεση, δικαιούμαστε να μιλήσουμε για δόλο. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη? Ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλες πολιτικές δυνάμεις ήξεραν ότι το πρόγραμμα δανεισμού «δεν βγαίνει». Το ήξεραν και όλοι οι ανεξάρτητοι οικονομικοί αναλυτές.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι το ήξερε και το ΔΝΤ.

Στα αλήθεια προσπαθούν οι κυβερνώντες να πείσουν ότι ήταν οι μόνοι ανυποψίαστοι?».

Επίσης, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επεσήμαιναν την έρευνα του ΟΟΣΑ, που αναφέρει ότι μια στις πέντε ελληνικές οικογένειες αδυνατεί να αγοράσει τρόφιμα, και έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι κανείς δεν γνωρίζει ακόμα την πραγματική συμφωνία.

Από τη στήλη «Danger – Διαπλοκές» (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Keywords
Τυχαία Θέματα