Ανοιχτή επιστολή Ν. Ρούσση στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Email Νίκου Ρούσση στο Enimerosi24
Ανταποκριτής από το Στρασβούργο, για την “Ελευθεροτυπία”, την “Τηλεόραση της Βουλής” και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Συνάδελφοι”…..ΓΛίτσηδες

ή “Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή”

Νομίζω ότι θα πρέπει, μετά την καταγγελτική και απαξιωτική, προς το ατομο μου ανακοίνωση, που “ελαφρά τη καρδία” εκδώσατε και για να μάθει όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος τι μεγάλο κάθαρμα είμαι, να δώσετε στην δημοσιότητα:

1. Το συνολικό ποσό των ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ

που έχω πάρει από την ΕΣΗΕΑ, ως βοηθήματα ή επιδοτήσεις, από το 1986 που είμαι τακτικό μέλος της Ενωσης μας μεχρι και σήμερα, προκειμένου να δικαιολογηθούν και να υποστηριχθουν οι υβριστικοί και συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί “ χρονίως επιδοτούμενος με βοηθήματα Ν. Ρούσσης” και “ο επιδοτηθείς στο παρελθόν από την ΕΣΗΕΑ με ενισχύσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ Ν. Ρούσσης”

2. Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος από την Εφορία, που είναι ήδη στη διάθεση σας, προκειμένου να αποδειχθεί περίτρανα ότι το ύψος των ετήσιων αποδοχών μου για το 2011 ξεπερνούσε, μαζί με τα μηνιάτικα που είχα εισπράξει από την “Ελευθεροτυπία”, τις 150.000 ευρώ και βάλε…

3. Τουλάχιστον ένα, ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ, δικό μου ρεπορτάζ, σχόλιο, άρθρο ή παραπολιτικο, από το οποίο να εμφαίνεται η στήριξη που έχω προσφέρει στο παρελθόν στις μνημονιακές δυνάμεις του τόπου.

Παράλληλα θα πρέπει, να αποκαλύψετε ότι τα χρήματα που έπαιρνα από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ως εκπρόσωπος Τύπου του στην Ελλάδα επί μία δεκαετία (παραμένοντας ανασφάλιστος στην Ελλάδα) δεν ανέρχονταν στα 800 ευρώ μηνιαίως αλλά ξεπερνούσαν τις 10.000 ευρώ το μήνα.

Θα πρέπει δε, συνεχίζοντας την πλήρη “απαξίωση και αποκαθήλωση μου”, να εξηγήσετε στο φιλοθεάμον κοινό ότι, η εκλεγμένη θεση του Διεθνούς Γενικου Γραμματέα της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, στην οποία παρέμεινα επί διετία, δεν ήταν άμισθη αλλά παχυλότατα και κρυφίως αμειβόμενη, με κατάθεση των αποδοχών μου κατευθείαν σε τράπεζες του Τελ Αβίβ.

“Συνάδελφοι” …Γλίτσηδες.

Σε αντίθεση με τα λιγόλογα και άνευ “περιττών λεπτομερειών” βιογραφικά του προέδρου και του ταμία της ΕΣΗΕΑ, το δικό μου, όπως και η ιστορία μου στην δημοσιογραφία, είναι, εδώ και 35 χρόνια σε κοινή θέα και θα είναι συνεπώς εύκολο για τις “υπηρεσίες” σας, να αποδείξουν ότι:

(α) Δεν πληρώνομαι με ΔΠΥ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ ( 480 ευρώ καθαρά το μήνα) και το Κανάλι της Βουλης ( 1.100 ευρώ καθαρά) αλλά είμαι ενταγμένος στην κλίμακα των υψηλόβαθμων συνεργατών αυτών των οργανισμών του “ευρύτερου δημόσιου τομέα”.

(β) Το σπίτι στο οποίο μένω στο Στρασβούργο με την οικογένεια μου είναι ιδιόκτητο και δεν πληρώνω 850 ευρώ το μήνα για νοίκι, όπως ιδιόκτητη είναι και η MBW “Κάμπριο” με την οποία κυκλοφορώ.

Εχετε το περιθώριο, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, να προβείτε στην κοινοποίηση όλων αυτών των στοιχείων.

Εάν δεν το κάνετε η δεν ζητήσετε δημόσια συγνώμη, θα κληθείτε εξωδίκως, να αιτιολογήσετε τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς σας ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία δεν αποκλείεται να σας καταδικάσει για συκοφαντική δυσφήμιση και να επιδικάσει και κάποια καλή αποζημίωση, που θα συμβάλλει στην συνέχιση του πολυτελούς και άνετου βίου μου στο Στρασβούργο.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Νίκος Ρούσσης

Keywords
Τυχαία Θέματα