Αναφορές του Reuters σε δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» για Παπαδήμο

Την είδηση την οποία αποκάλυψε την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα» ότι  μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο, μεταδίδει με δημοσίευμα του, επικαλούμενο την εφημερίδα, το έγκριτο ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters.

Σε

συνέντευξη του στο φύλο της Κυριακής, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γιώργος Παγουλάτος, αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά τις εκλογές θα επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο.

Επίσης ο κύριος  Παγουλάτος υπογραμμίζει, ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου, παρά τις δυσκολίες, ήταν αποτελεσματική και αποτελεί καλό παράδειγμα διακομματικής συνεργασίας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όποτε χρειαστεί. Σημειώνει ακόμη ότι και η Αριστερά θα μπορούσε να συμμετέχει σε μια οικουμενική κυβέρνηση εφόσον αποδεχόταν τις προγραμματικές δεσμεύσεις. Τονίζει, όμως, ότι το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας που ψηφίστηκε από τα 2/3 της Βουλής είναι δεσμευτικό. Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαπιστώνει ότι η έξοδος της Ελλάδας δεν συμφέρει την ευρωζώνη, αλλά εάν μετεκλογικά υπάρξει αστάθεια και χάος, θα ενισχυθούν οι «ισχυρές φωνές στην Ευρώπη» που θέλουν μια πιο ομοιογενή ευρωζώνη, χωρίς την Ελλάδα που «δεν σώζεται».
Πηγή protothema.gr

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Παγουλάτου στο «Πρώτο Θέμα»

Keywords
Τυχαία Θέματα