Αναχωρούν με αεροπλάνα οι εγκλωβισμένοι μαθητές από την Κρήτη

Αναχώρησαν τελικά οι πρώτοι μαθητές, που είχαν ταξιδέψει στην Κρήτη από σχολεία της Αθήνας και εγκλωβίστηκαν, λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Με παρεμβάσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη αλλά και του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Κώστα Λιντζεράκου, δόθηκε άμεση

λύση στο πρόβλημα των χιλιάδων μαθητών που βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στην Κρήτη.

Μετά από στενή συνεργασία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να συντονιστεί η όλη προσπάθεια ενημέρωσης, εύρεσης και μετακίνησης των μαθητών .

Συγκεκριμένα:

1.Υπεγράφη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη απόφαση για την μη καταβολή τελών στις πτήσεις που θα γίνουν για τη μεταφορά των μαθητών στις εστίες τους.

2. Έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και η συμφωνία με τις 3 ελληνικές αεροπορικές εταιρείες για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από το νησί.

Η μεταφορά θα γίνει με διαδοχικές πτήσεις των 3 ελληνικών αεροπορικών Aegean, Αstra και Sky Express από το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” και το αεροδρόμιο Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης” .

Ειδικότερα:

Η εταιρεία Aegean θα δρομολογήσει για τις ανάγκες της μεταφοράς αεροσκάφη Α321 και θα μετακινήσει περί τα 1000 άτομα.

Οι δύο πρώτες πτήσεις της εταιρείας ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι με δύο αεροσκάφη συνολικής επιβατικής χωρητικότητας 400 ατόμων από το αεροδρόμιο των Χανίων για Αθήνα, και θα συνεχιστούν.

Η εταιρεία ASTRA θα μετακινήσει περί τα 450 άτομα με αεροσκάφη της τύπου Α 112, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι να μετακινηθούν οι μαθητές.

Επίσης, η εταιρεία SKY EXPRESS θα δρομολογήσει αεροσκάφη ATR 400 και θα μετακινήσει περί τα 150 άτομα. Η πρώτη πτήση της εταιρίας έγινε στις 10 το πρωί από το Ηράκλειο προς Αθήνα και θα ακολουθήσουν άλλες 4 πτήσεις τις εξής ώρες: 13:00 μ.μ. 14:10 μ.μ. 16:00 μ.μ. 21:20 μ.μ.

Την ίδια ώρα, οι παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών της Κρήτης βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών, καθώς βλέπουν χιλιάδες τόνους αγροτικών προϊόντων να μην μπορούν να προωθηθούν στις αγορές και να σαπίζουν. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Τυμπάκι της Μεσαράς και στην Ιεράπετρα Λασιθίου είναι εγκλωβισμένοι χιλιάδες τόνοι κηπευτικών. Οι αγρότες ζητούν άμεσα λύση στο πρόβλημα τους ζητώντας να δρομολογηθεί πλοίο ασφαλείας, προκειμένου να μην χαθεί η παράγωγη τους.

Η AEGEAN μεταφέρει δωρεάν 1000 μαθητές από την Κρήτη

Tη δωρεάν μεταφορά περίπου 1.000 μαθητών που παραμένουν στην Κρήτη αναλαμβάνει η AEGEAN, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τα αρμόδια υπουργεία.

Συγκεκριμένα, οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η AEGEAN θα διαθέσει σήμερα μετά τις 12 το μεσημέρι πέντε δωρεάν πτήσεις με αεροσκάφη Α321, χωρητικότητας 200 θέσεων, για να φροντίσει την επιστροφή των μαθητών από Χανιά και Ηράκλειο.

Υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία της AEGEAN, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα απαλλάξει την εταιρία από τους φόρους αεροδρομίου από την Κρήτη, ενώ με τη σειρά του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με το Λιμενικό Σώμα έχουν αναλάβει το συντονισμό και την επικοινωνία με τους συνοδούς καθηγητές καθώς και την ενημέρωση μας όσον αφορά στους επιβάτες.
Πηγή ethnos.gr

The post Αναχωρούν με αεροπλάνα οι εγκλωβισμένοι μαθητές από την Κρήτη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα